11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Στις 6 Μαρτίου 2016 θα διεξαχθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης που θα είναι αφιερωμένος στην προστασία του βουνού απο την ανθρώπινη παρέμβαση (Κεραίες,κυνηγοί,παράνομη υλοτομία,μηχανοκίνητες δράσεις) και την ευαισθητοποίηση όλων μας,ταυτόχρονα δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα κατά των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής στο Πάικο και στα Κρούσια του Κιλκίς.

 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10.00 πμ.
ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 14.00μ.μ.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ 14.15μ.μ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Χορτιάτης Trail Run 2016 είναι, ορεινός δρόμος απόστασης 22 περίπου χιλιομέτρων και 960 περίπου μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς,σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 560μ Έως 1100μ. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών, (Παραπάνω προσοχή πρέπει να δώσουν οι αθλητές στα τελευταία πεντακόσια μέτρα που πιθανότατα θα υπάρχει παγωμένο χιόνι,η διοργάνωση θα έχει βάλει σχοινιά στο σημείο για την ασφάλεια των αθλητών), την ημέρα του αγώνα σε πολλά σημεία θα υπάρχει πιθανότατα λάσπη,νερά,χιόνι και αρκετό κρύο. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18οέτοςτηςηλικίας τους.
Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 300 αθλητές.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση..ΕΔΩ:  από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου μέχρι και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τόπος Κατοικίας,Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας,Ομάδα.
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.
ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλα στις ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών:18-39,40-50,50+
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι αθλητές καλό είναι να έχουν μαζί τους υδροδοχείο πλάτης ή μέσης με νερό γιατί ο σταθμός τροφοδοσίας θα είναι ένας και θα βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής (12 και 18 χιλ.) απο όπου οι αθλητές θα περάσουν δυο φορές, νερό πόσιμο δεν υπάρχει στη διαδρομή του αγώνα, στον σταθμό θα υπάρχουν φρούτα,γλυκά και αλμυρά σνάκς,ισοτονικό υγρό,τζέλ και νερό.
Ο εξοπλισμός που καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους οι αθλητές είναι αντιανεμικό,γάντια και σκούφος για να προφυλαχθούν στα ψηλά σημεία του αγώνα.
ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί με ταινία έργου και μπογιά έντονου ερυθρού χρώματος σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία. Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανα δύο χιλιόμετρα.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

Για την οργανωτική επιτροπή
Ο Τεχνικός Διευθυντής του Αγώνα
Καιάφας Στυλιανός.

Θεσσαλονίκη

«Να επισκεφτείτε τη Θεσσαλονίκη! Είναι εξαιρετική πόλη, με ωραίους ανθρώπους, ενδιαφέροντα πολιτισμό και πολύ καλά εστιατόρια»: την προτροπή αυτή θα διατύπωναν σε συγγενείς και φίλους πάνω από εννέα στους δέκα ανθρώπους, Έλληνες και ξένοι, που επισκέφτηκαν την πόλη τους τελευταίους μήνες, είτε για αναψυχή είτε για δουλειά.Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει οργανώσει παραλίες για μπάνιο στην Αγία Τριάδα, 27 χλμ από την Θεσσαλονίκη. Ανοίγουν την 1η Μαίου και παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας στους επισκέπτες καμπίνες, μπαρ, εστιατόρια, σούπερ-μάρκετ, παιδικές χαρές, τένις και βόλεϋ.50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η Χαλκιδική, με τις χερσονήσους Κασσάνδρα, Σιθωνία και Άθως. Οι ακτές της Χαλκιδικής έχουν βραβευτεί με τη μπλε σημαία της Ε.Ε. και είναι από τις καθαρότερες στον κόσμο.Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλος αριθμός γηπέδων μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τέννις, τρεις μεγάλες πισίνες για αθλητές αλλά και για το κοινό, το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στους χώρους της HELEXPO, δύο μαρίνες όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν τα θαλάσσια σπορ, ιππικοί όμιλοι, χιονοδρομικά κέντρα σε απόσταση μιας ώρας από την πόλη και ένα γήπεδο γκολφ στην Χαλκιδική. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να κάνει βόλτα στην παραλία, να επισκεφτεί τον Ζωολογικό Κήπο στον Κέδρινο Λόφο ή το κοντινό δάσος.

Δείτε ένα βίντεο :