Running-Magazine-Logo

Συμπληρώματα διατροφής, υγείας και ζωής

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο ανθρώπινος οργανισμός, αυτό το θαυμαστό δημιούργημα της φύσης, έχει μεγάλη ανάγκη από πολλά συστατικά προκειμένου να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα του τα συστήματα. Ωστόσο δεν είναι πάντα δυνατόν να έχει πρόσβαση σε όλα και σε ικανές ποσότητες, αφού το καθημερινό μας διαιτολόγιο δεν είναι πάντα τόσο πλούσιο, ούτε μπορούμε πάντα να εξετάζουμε τόσο σχολαστικά το τι καταναλώνουμε.
Την καλύτερη λύση γι’ αυτές τις αναπόφευκτες ελλείψεις έρχονται να καλύψουν τα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο, στα φαρμακεία, ή ακόμη και σε καταστήματα τροφίμων και σουπερμάρκετ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι κουζίνες των σπιτιών και τα εστιατόρια θα αντικατασταθούν από τα… φαρμακεία, αλλά είναι πάντοτε ασφαλέστερο να καλύπτει κανείς τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού του σε βιταμίνες και λοιπά στοιχεία με τη βοήθεια των συμπληρωμάτων διατροφής.
Με τη βοήθεια του φαρμακοποιού μας μπορούμε να προμηθευθούμε ό,τι χρειαζόμαστε για την κάλυψη των διατροφικών μας αναγκών, είτε είναι βιταμίνες είτε μέταλλα (μαγνήσιο, φώσφορος) είτε άλλα ιχνοστοιχεία (νάτριο, κάλιο, ιώδιο). Μπορούμε όμως να προμηθευθούμε και τροφές που λειτουργούν και σαν φάρμακα, χάρη στις ιδιότητες με τις οποίες τις έχει προικίσει η Μητέρα Φύση. Για να περιοριστούμε μόνο σε δύο από αυτές, είναι εντυπωσιακό πόσο ευεργετικές ιδιότητες έχουν για τον οργανισμό μας η μαστίχα Χίου και η αλόη.
Η μαστίχα Χίου, που αποτελεί και προϊόν ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), έχει ήδη από την Αρχαιότητα αναφερθεί ως θαυματουργό προϊόν, ειδικά για την αντιφλεγμονώδη της δράση σε διάφορες ασθένειες (γαστρίτιδες, έλκος, αιμορροΐδες), και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά προϊόντα (π.χ. οδοντόκρεμες, σαπούνια, γλυκίσματα). Ειδικά σε προβλήματα που έχουν σχέση με το πεπτικό σύστημα η ευεργετική της δράση είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό, διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως από την κοσμετολογία καθώς βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και χαρίζει ελαστικό και λείο δέρμα.
Η αλόη, από την άλλη πλευρά, γνωστή στους αρχαίους λαούς ήδη από το 2200 π.Χ. για τη θεραπευτική δράση της, αποτελεί μια πολύτιμη αποθήκη βιταμινών (B, C, E, β-καροτίνη), μετάλλων και ιχνοστοιχείων (μαγγάνιο, μαγνήσιο, σελήνιο, ασβέστιο), καθώς και αμινοξέων, τα οποία «οικοδομούν» τις πρωτεΐνες στον οργανισμό μας. Όσο για το τι κάνει η αλόη, ο κατάλογος είναι ιδιαίτερα μεγάλος: καθαρίζει το δέρμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναισθητικό, έχει αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση όταν τη χρησιμοποιούμε για τραύματα, προσφέρει αποτοξίνωση στον οργανισμό, καθαρίζει το πεπτικό μας σύστημα και ηρεμεί το νευρικό. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ούτε το ότι έχει θέση σε κάθε φαρμακείο με όλες της τις μορφές (χυμός, ταμπλέτα, σκόνη) ούτε ότι στην Αρχαιότητα χαρακτηριζόταν ως «φυτό της αθανασίας» για την αντιγηραντική της δράση.
Τα δύο προαναφερθέντα προϊόντα και πολλά ακόμη που προέρχονται από τη φύση, όπως είναι το ρόδι και οι διάφορες υπερτροφές (γκότζι μπέρι, ιπποφαές) είναι απαραίτητα για να συμπληρώνουμε τη διατροφή μας με διάφορα συστατικά που δεν παίρνουμε από την καθημερινή μας τροφή, αλλά και για να προλαμβάνουμε ασθένειες που σχετίζονται με τα διαφορετικά συστήματα του οργανισμού μας. Και για να μνημονεύσουμε τους πάντα επίκαιρους αρχαίους Έλληνες, ο Ιπποκράτης μάς είχε συμβουλεύσει από πολύ νωρίς «η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου».

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X