Running-Magazine-Logo

Ο bodybuilder, τα αναβολικά και ο θάνατος από καρκίνο στο ήπαρ

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Άφθονο junk food έτρωγε ο bodybuilder Dean Wharmby, πίνοντας παράλληλα οκτώ κουτάκια ενεργειακών ποτών την ημέρα για να πάρει βάρος. Στα 39 του πέθανε από καρκίνο στο συκώτι που αποδίδεται στην πολυετή χρήση στεροειδών.

Διάβασε Επίσης : Γιατί ντοπάρονται οι Έλληνες ερασιτέχνες δρομείς;

Ο άνδρας, από τη Βρετανία πέθανε τον Ιούλιο ύστερα από μάχη 5μιση ετών με την ασθένειά του.

Έχοντας εμμονή με το να «χτίσει όγκο» για να αποκτήσει το τέλειο σώμα bodybuilder, ακολουθούσε δίαιτα 10.000 θερμίδων την ημέρα τρώγοντας μπέρκγερ, πίτσες και αλλαντικά, τα οποία συνόδευε με 7-8 ενεργειακά ποτά.

Διάβασε Επίσης : Ερυθροποιητίνη: Ορμόνη που χρησιμοποιείται για ντόπινγκ και σκοτώνει τους δρομείς

Παράλληλα έπαιρνε αναβολικά στεροειδή για να ενισχύσει την ενέργειά του και να σμιλεύσει τους μύες του- αυτό σύμφωνα με την ιατροδικαστή ήταν η άμεση αιτία του θανάτου του. Η Lisa Hashmi τόνισε πως η απώλεια του Wharmby θα πρέπει να είναι μια θλιβερή υπενθύμιση για το πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση τους.

«Κρίνω βάσει πιθανοτήτων πως για έναν τόσο fit, επικεντρωμένο σε θέματα υγείας νεαρό άνδρα, η πιθανότερη αιτία της εμφάνισης όγκων στο συκώτι είναι η κατάχρηση αναβολικών», τόνισε, «για μένα υπάρχει ευθεία σχέση αιτίας-αποτελέσματος στην περίπτωση του θανάτου του Dean».

Στα τέλη της ζωής του ο 39χρονος είχε στραφεί σε πιο φυσικές ιατρικές μεθόδους, κάνοντας πνευματική θεραπεία και ρέικι ενώ κάποια στιγμή έπαιρνε 200 φυτικά χαπάκια την ημέρα.

Η σύντροφός του Charlotte Rigby λέει πως όταν τον είχε πρωτογνωρίσει, οκτώ χρόνια πριν, είχε υποψίες πως έπαιρνε στεροειδή λόγω του όγκου των μυών του αλλά όταν έγιναν ζευγάρι το 2010, προσπαθούσε  να σταματήσει να τα παίρνει.

Ο Dean και η Charlotte αφηγήθηκαν τη μάχη του άνδρα με τον καρκίνο σε μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Dean’s Journey» την οποία ακολουθούσαν περίπου 10.000 χρήστες.

Ο Wharmby ασχολείτο με το bodybuilding για 20 χρόνια πριν αρρωστήσει. Αρχικά, έπαιρνε στεροειδή για έναν χρόνο προκειμένου να «χτίσει» τον όγκο του κι επειδή αυτό έκαναν όλοι.

Σύντομα ωστόσο τους γύρισε την πλάτη και ταυτόχρονα άρχισε να εργάζεται ο ίδιος ως προπονητής bodybuilding. Τότε ήταν που χειροτέρεψε πολύ η διατροφή του.

«Πολλές φορές είχα επτά πελάτες την ημέρα κι έπρεπε να έχω αρκετή ενέργεια για να προπονηθώ και ο ίδιος, ήμουν συνέχεια στο τρέξιμο», εξηγεί.

Έτσι άρχισε να τρώει κάθε δύο ώρες και να πίνει πολλά ενεργειακά ποτά. Ένα μέρος της δίαιτάς του ήταν αυτά που συνήθως τρώνε όσοι γυμνάζονται: πρωτεϊνικά ροφήματα, αυγά, κοτόπουλο. Έτρωγε όμως και πολλά ασυνήθιστα, φαστ φουντ και πίτσες. Έφτασε τα 127 κιλά.

Όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του προτάθηκε να κάνει χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση ήπατος. Εκείνος όμως τα απέρριψε επιλέγοντας πιο φυσικές λύσεις.

«Τα απέρριψα γιατί ήθελα να κάνω κάτι φυσικό και όχι τεχνητό. Ήθελα να ζήσω. Όχι να πεθάνω», είχε πει ο ίδιος. Παράλληλα άλλαξε εντελώς τη δίαιτά του και για ένα χρόνο είδε τον όγκο του να εξαφανίζεται.

«Αλλά κύλησα πάλι», περιέγραφε, «ο παλιός τρόπος ζωής μου επέστρεψε».

Το 2013 κατέρρευσε έξω από το γυμναστήριο όπου εργαζόταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Επέστρεψε στον φυσικό τρόπο ζωής αλλά μετά τα προβλήματα του χτύπησαν και πάλι την πόρτα: χώρισε με τη φίλη του, έμεινε άστεγος.

Τον Νοέμβριο νοσηλευόταν και οι γιατροί του έδιναν τρεις εβδομάδες ζωής. Ο όγκος του είχε μεγαλώσει πολύ και δεν μπορούσε να χειρουργηθεί και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά.

«η καρδιά μου έχει ραγίσει αλλά ήταν τόσο μεγάλη λύτρωση, ένιωσα πως δεν ήταν πια στο δωμάτιο. Ξέρω πως εκεί που είναι τώρα είναι ελεύθερος, έχει απαλλαγεί από όλη την αρρώστια και τον πόνο, είναι αγνός και τέλειος και θα ζήσει για πάντα», έγραψε η σύντροφός του στο Facebook λίγο μετά το θάνατό του.

bodybieimasn6 bodybieimasn5 bodybieimasn4 bodybieimasn3 bodybieimasn2

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X