Running-Magazine-Logo

Απαραίτητες βιταμίνες για μυική ανάπτυξη και αποκατάσταση

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

 

2. Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική βιταμίνη όταν πρόκειται για την μυική ανάπτυξη και την αποθεραπεία και αποκατάσταση. Η βιταμίνη D είναι η μοναδική για την οποία το σώμα χρειάζεται άμεση έκθεση στον ήλιο ώστε να ξεκινήσει την παραγωγή της. Σίγουρα γνωρίζεις πως η βιταμίνη D είναι σημαντική αφού θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα στην μάχη του με κάθε λογής ασθένειες αλλά πως μπορεί να υποστηρίξει την μυική ανάπτυξη και αποκατάσταση;

Η βιταμίνη D είναι η πιο σημαντική από όλες τις βιταμίνες όταν πρόκειται για την παραγωγή τεστοστερόνης. Κάποιες έρευνες ακόμα δείχνουν πως η κατανάλωση συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να αυξήσει κατά ένα μεγάλο βαθμό την εκρηκτική δύναμη σε ενήλικες παράλληλα με ένα προπονητικό πρόγραμμα δύναμης, σε σχέση με εικονικά φάρμακα. Η βιταμίνη D επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρωτεινοσύνθεση, η οποία μερικώς οφείλεται στον αντίκτυπο που έχει η παραγωγή τεστοστερόνης στο σώμα. Σε μια έρευνα που διεξήχθη σε άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, βρέθηκε πως η κατανάλωση συμπληρωμάτων βιταμίνης D οδήγησε σε 20% αύξηση σε ελεύθερης μορφής τεστοστερόνη στον οργανισμό τους.

Επιπλέον με τις επιπτώσεις στην αύξηση τεστοστερόνης και στην μυική ανάπτυξη, η βιταμίνη D μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία των οστών. Η βιταμίνη D λειτουργεί παράλληλα με το ασβέστιο και το μαγνήσιο, αναγκαία μέταλλα για την ανάπτυξη των οστών.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X