Running-Magazine-Logo

Αγώνας Δρόμου Γύρος Σητείας – Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ ΚΡΗΤΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ, ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.), η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ο ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. και ο Γ.Σ. ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, με τη συνεργασία και υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. προκηρύσσουν τους αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ» και οι οποίοι θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αγώνες σε δημόσια οδό
  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
  1. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σητεία

Χώρος συγκέντρωσης αθλητών και αίθουσα κλήσης: Η ΠΛΑΤΕΙΑ «ΗΡΩΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ».

  1. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ Σ.Ε.Γ.Α.Σ:
ΑΝΔΡΩΝ     (ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) 6.300 μ. 2000 και μεγαλύτεροι
ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) 4.500 μ. 2000 και μεγαλύτερες

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:   ΚΥΚΛΙΚΗ  900 – 1.000 μ.

α) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

– Στα αγωνίσματα αυτά, έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ οι αθλητές – τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και έχει εκδοθεί γι’ αυτούς αθλητικό δελτίο από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

β) ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α / Γ:

– Οι οργανωτές με τη συνεργασία και έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα επιλέξουν συγκεκριμένο αριθμό αθλητών – τριών εκτός Κρήτης, των οποίων θα καλύψουν τα έξοδα ακτοπλοϊκής μετακίνησης και φιλοξενίας, από αυτούς που θα υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, ανάλογα με τις μέχρι σήμερα επιτυχίες τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα και στις διεθνείς διοργανώσεις.

– Η συμμετοχή των αθλητών της Κρήτης, με κάλυψη της φιλοξενίας, θα οριστικοποιείται με τη συνεργασία και έγκριση από την οργανωτική επιτροπή.

– Η συμμετοχή των αθλητών – τριών, που επιθυμούν να συμμετέχουν χωρίς κάλυψη εξόδων από τους οργανωτές είναι ελεύθερη.

γ) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1) Οι δηλώσεις συμμετοχής σύμφωνα με το συνημμένο έντυπο, για τους αθλητές – αθλήτριες εκτός Κρήτης, πρέπει να έχουν σταλεί στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ (τηλ.– φαξ: 2810 253587 ή e-mail: mkaloud@gmail.com) το αργότερο μέχρι την ΤΡΙΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Οι αθλητές – τριες πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να επικοινωνήσουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 9/12/2015 τις ώρες 18.30 – 20.30 στο τηλ. 6975888929 (Μάρκος Καλούδης), για να ενημερωθούν εάν έχει εγκριθεί η συμμετοχή τους και πως θα παραλάβουν τα εισιτήρια τους.

2) Τα σωματεία της Κρήτης θα στέλνουν συγκεντρωτική κατάσταση για όλους συνολικά τους αθλητές – αθλήτριες τους που θα αγωνιστούν, το αργότερο μέχρι την ΤΡΙΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Οι αθλητές – τριες θα οριστικοποιούν τη συμμετοχή τους στην αίθουσα κλήσης (στο σημείο εκκίνησης των αγώνων) με την επίδειξη του δελτίου τους, 45΄ τουλάχιστον πριν από την έναρξη του αγωνίσματός τους.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνιση στον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων κ. Τερζή Λεωνίδα: 6973336882

δ) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (6.300 μ. Α και 4.500 μ. Γ):

Οι οργανωτές θα επιλέξουν, θα προγραμματίσουν και θα καλύψουν τις παρακάτω δαπάνες:

α) Για τη μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ και ΚΑΡΑΒΙ όλων όσων αθλητών – τριών εγκριθεί η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης τους και μόνο με τα εισιτήρια που θα εκδώσουν οι οργανωτές (ανάλογα με την απόφαση – έγκριση των οργανωτών και ξεχωριστά για κάθε περίπτωση συμμετοχής, με άφιξη στη Σητεία πριν από τον αγώνα Σάββατο και επιστροφή αμέσως μετά τους αγώνες, Κυριακή 13/12).

β) Για τη φιλοξενία (1 διανυκτερεύση με διατροφή, σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο), όλων των αθλητών – τριών που έχουν ενημερωθεί από τους οργανωτές ότι θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής τους.

– ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ – ΤΡΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ 6.300 μ. ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ 4.500 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ «παρ. ε (α-β-γ)» ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.

5) ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

1*) ΑΝΔΡΩΝ( ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ή

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤ/ΤΑ)

6.300 μ. 2000 και μεγαλύτεροι
2*) ΓΥΝΑΙΚΩΝ(ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ . ή

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤ/ΤΑ)

4.500 μ. 2000 και μεγαλύτερες
3*)   ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 6.300 μ. 1975 και μεγαλύτεροι
4*)   ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 4.500 μ. 1975 και μεγαλύτερες
5*) ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ   Σ.Ε.Γ.Α.ΣΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) 2.000 μ. 2001 – 2002 – 2003
6*)   ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) 2.000 μ. 2001 – 2002 – 2003
7*) ΑΓΟΡΙΩΝ       ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 1.000 μ. 2004 – 2005 – 2006
8*) ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ   ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ   ΣΧΟΛΕΙΩΝ 1.000 μ. 2004 – 2005 – 2006

α) Στα παραπάνω αγωνίσματα Ανδρών – Γυναικών 1*-2*-3*-4*, έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές – τριες των συλλόγων δρομέων υγείας, αλλά και γενικότερα κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός που δεν έχει δελτίο αθλητικής ιδιότητας του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και γενικότερα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Οι αθλητές – τριες που έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. δηλώνονται υποχρεωτικά με το σωματείο τους, και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.

Τα αγωνίσματα 6.300μ. Ανδρών και Βετεράνων Ανδρών και 4.500μ. Γυναικών με ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και Βετεράνων Γυναικών, θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τα αντίστοιχα αγωνίσματα των αγώνων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αλλά με ξεχωριστή κατάταξη και απονομή.

β) Στα αγωνίσματα ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΓΥΜΑΝΣΙΩΝ 5*-6* και ΑΓΟΡΙΩΝ – ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 7*-8*, έχουν δικαίωμα συμμετοχής τόσο οι αθλητές – αθλήτριες των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., όσο και τα παιδιά που δεν έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., με ενιαία κατάταξη για κάθε κατηγορία.

γ) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

¨Οι ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις συμμετοχής για τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ (1.000 μ.) αλλά και για τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ (2.000 ΠΠ – ΠΚ) θα γίνονται, πριν από την έναρξη των αγώνων στο χώρο μπροστά, από την πλατεία Ηρώων (εκεί όπου θα είναι και τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού) και μόνο τις ώρες 09.00 – 10.30 το πρωί, πριν από την έναρξη των αγώνων.

¨Οι συνοδοί των σχολείων πρέπει να έχουν μαζί τους συγκεντρωτική κατάσταση των μαθητών τους.

¨Για τα υπόλοιπα αγωνίσματα όλων των κατηγοριών, οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται μέχρι την Τρίτη 8/12 και θα οριστικοποιούνται 45΄ πριν από την ώρα εκκίνησης κάθε αγωνίσματος.

¨Για να δηλωθούν οι αθλητές – τριες, πρέπει απαραίτητα, να παρουσιαστούν στην αίθουσα κλήσης με το αθλητικό δελτίο ή την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους.

¨Για τους ανήλικους αθλητές – τριες (κάτω των 18 ετών), εάν συμμετέχουν με το σχολείο τους, η απόδειξη της ηλικίας θα γίνεται δεκτή και με τη συγκεντρωτική κατάσταση από το σχολείο τους (δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο), υπογεγραμμένη από το διευθυντή ή το συνοδό Κ.Φ.Α.

6) ΕΠΑΘΛΑ:

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.

– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν   μετάλλια και διπλώματα.

– Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

– ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

  • Οι τρεις (3) πρώτοι – ες ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (1999 – 00), στα 6.300μ. Ανδρών και 4.500μ. Γυναικών αντίστοιχα.
  • Οι τρεις (3) πρώτοι – ες ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ (1998 και μεγαλύτεροι), που έχουν δελτίο στα αθλητικά σωματεία στίβου της Κρήτης ή δεν έχουν δελτίο αλλά διαμένουν μόνιμα στην Κρήτη.
  • Οι τρεις (3) πρώτοι – ες ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ (1975 και μεγαλύτεροι – ες).
  • Ο πρώτος και πρώτη «ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ» στα αγωνίσματα 6.300μ. Ανδρών και 4.500μ. Γυναικών με ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (που δεν έχουν δελτίο στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.).

7) ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ ΠΠ-ΠΚ Β΄:

Θα διεξαχθεί αγώνας ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΑΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΨΟΣ, με δικαίωμα συμμετοχής αθλητών – αθλητριών και μαθητών – μαθητριών, που γεννήθηκαν τα έτη 2003 – 2004 και βράβευση των 3 πρώτων αγοριών και των τριών πρώτων κοριτσιών.

 

8) ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

α) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

– Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έκδοσης 2016 – 2017.

– Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

β) ΙAΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

¨Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς και τέλος από ιδιώτες ιατρούς. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

¨ Οι ανεξάρτητοι αθλητές και οι μαθητές των σχολείων που δεν έχουν δελτίο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Όλοι οι συμμετέχοντες που δεν έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.

 

¨ Οι τοπικοί διοργανωτές – συνδιοργανωτές, Δήμος Σητείας, Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ., Περιφέρεια Κρήτης, Σητειακός Α.Ο. και Γ.Σ. Βιτσέντζος Κορνάρος είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για τους αθλητές – αθλήτριες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΛΑΒΟΥΤΑΣ                                          ΧΡ. ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) Δήμο Σητείας

2) Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

3) Δ.Ο.Κ.Α.Σ.

4) Ομάδα Φ.Α. Λασιθίου

5) Δ/ση Β/μιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

6) Δ/ση Α/μιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

7) Σύνδεσμο κριτών στίβου Ηρακλείου

8) Αστυνομικό τμήμα και τροχαία Σητείας

9) Λιμεναρχείο Σητείας

10) Ε.Κ.Α.Β. Σητείας

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X