11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Η αντικατάσταση της ζωικής πρωτεΐνης με φυτική πρωτεΐνη μπορεί να βελτιώσει τον γλυκαιμικό έλεγχο σε ανθρώπους με διαβήτη, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients. Ερευνητές μελέτησαν 13 έρευνες που συμπεριλάμβαναν 280 ανθρώπους, για την επιπτώσεις της πρωτεΐνης από φυτά, αντί της ζωικής πρωτεΐνης, στο HbA1C, ένα δείκτη ελέγχου του σακχάρου του αίματος σε βάθος χρόνου, στην γλυκόζη μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα νηστείας (μετά από τον νυχτερινό ύπνο) και τα επίπεδα ινσουλίνης.

Αυτοί που αντικατέστησαν σχεδόν το 35% της πρόσληψης ζωικής πρωτεΐνης με πρωτεΐνη από φυτά καθημερινά, μείωσαν τις τιμές του HbA1C, τις τιμές της γλυκόζης μετά από νηστεία και τα επίπεδα ινσουλίνης μετά από νηστεία.

Οι ερευνητές υποδεικνύουν τα μειωμένα επίπεδα στις αποθήκες σιδήρου και η μειωμένη πρόσληψη νατρίου και νιτρικών που βρίσκονται στα επεξεργασμένα κρέατα, αποτελούν τους πιθανούς μηχανισμούς για τον βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο

 

 

Πηγή: Viguiliouk E, Stewart SE, Jayalath VH, et al. Effect of replacing animal protein with plant protein on glycemic control in diabetes: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Nutrients. 2015;7:9804-9824.

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine