11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ένα από τα αγαπημένα συστατικά για να προσθέσεις σε φρέσκους χυμούς και smoothies είναι το τζίντζερ (ginger). Δίνει ωραία γεύση και ηρεμεί το στομάχι όταν είσαι αγχωμένος, αλλά απαλύνει και συμπτώματα ναυτίας και πρωινής αδιαθεσίας (όπως σε περίπτωση εγκυμοσύνης). Όμως τα οφέλη του επεκτείνονται και στο τρέξιμο αλλά και στην αποκατάσταση μετά από μια προπόνηση.

Το τζίντζερ έχει ένα μεγάλο πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων. Οι ιδιότητες αυτές είναι γνωστές πολλά χρόνια πριν και εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα σε διάφορους κλάδους εναλλακτικής ιατρικής και φαρμακευτικής. Πολλές από αυτές τις ιδιότητες έχουν επανέλθει στο προσκήνιο μετά από αρκετές πρόσφατες έρευνες.

Καταναλώνοντας 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα μυικών πόνων μετά από μια προπόνηση. Όσον αφορά την πέψη της τροφής, είναι πολύ σημαντικό θέμα για όλους τους δρομείς η λειτουργία του εντέρου, και η κατανάλωση τζίντζερ βοηθάει τόσο στην δυσκοιλιότητα όσο και στην διάρροια.

Και ενώ η μέτρια καθημερινή άσκηση εκτοξεύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ένα έντονο και επίπονο long run ή μια προπόνηση ταχύτητας προσωρινά αναστέλλει την λειτουργία του. Αν αρχίσεις να αυξάνεις τα χιλιόμετρα της προπόνησης σου και να πιέζεις το σώμα σου σε προπονήσεις ταχύτητας, το πιο πιθανό είναι ο οργανισμός σου να αντέξει για μια μόνο εβδομάδα. Τώρα, μαζί με τους υδατάνθρακες που θα αναπληρώσουν το χαμένο γλυκογόνο, προσθέτοντας αντιφλεγμονώδεις τροφές στην διατροφή σου, όπως το τζίντζερ, μπορείς να κάνεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα δυνατότερο, ακόμα και για αυτές τις σκληρές συνθήκες προπόνησης.

 

 

Συγγραφέας: Kim McDevitt

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine