11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Όταν σκέφτεσαι την οικονομία στο τρέξιμο, η καλύτερη άσκηση είναι τα άλματα διασκελισμών

 

Γιατί

Τα άλματα διασκελισμών σε βοηθάνε να δυναμώσεις όλες τις μυικές ομάδες των ποδιών ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ισχύ σου και την σταθερότητα στο πάτημα σου.

Πότε

Τα άλματα διασκελισμών είναι μια θαυμάσια άσκηση για να αρχίσεις να εκτελείς, συνήθως νωρίς σε μια σαιζόν, και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε πλήρη προπονητικό πρόγραμμα, μετά από εύκολες προπονήσεις τρεξίματος, 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Πως

Κάνε διασκελισμούς με υπερβολή. Βάλε το βάρος του σώματός σου στο αριστερό σου πόδι, οδήγησε το δεξί σου γόνατο στο ύψος της μέσης σου, διατηρώντας το πίσω πόδι (το αριστερό) τεντωμένο (βλ φωτό). Προσπάθησε να παραμείνεις στον αέρα για 1 δευτερόλεπτο πριν προσγειωθείς απαλά στο δεξί σου πόδι με το μετατάρσιο. Όταν ακουμπήσει το πόδι σου στο έδαφος, επανέλαβε την κίνηση με το άλλο πόδι. Το αντίθετο χέρι από το πόδι που οδηγεί μπροστά θα πρέπει να κινείται προς τα εμπρός για πρόσθετη βοήθεια στην συνολική κίνηση.

Εκτέλεσε 2 σετ των 30 μέτρων, και αναπτύσσοντας την απαραίτητη δύναμη και σταθερότητα κάνε 2 σετ των 50 μέτρων. Για μεγαλύτερη ποικιλία και πρόκληση, εκτέλεσε την άσκηση σε ανηφόρα με μικρή κλίση.

Συγγραφέας: Mario Fraioli

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine