11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Μπορεί η έλλειψη μια βιταμίνης από τον οργανισμό σου να μην σου επιτρέπει να έχεις τα μέγιστα οφέλη από το γυμναστήριο; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποιες βιταμίνες είναι αναγκαίες για την μυική ανάπτυξη αλλά και αποκατάσταση.

Όταν η προπόνηση σου στο γυμναστήριο τελειώνει, τότε ξεκινάει η μυική ανάπτυξη και αποκατάσταση, σε κυτταρικό επίπεδο.

Η κυτταρική σύνθεση και επιδιόρθωση των μυικών ινών εξαρτάται από μια πληθώρα βιταμινών και μετάλλων.

Ενώ αυτές οι βιταμίνες μπορούν τυπικά να βρεθούν και να προσληφθούν από μια ισορροπημένη διατροφή, αν ασκείσαι συχνά με βάρη, μπορεί να ανακαλύψεις πως συγκεκριμένες ελλείψεις μπορούν να υπονομεύουν την διαδικασία της μυικής ανάπτυξης και αποκατάστασης. Ποιες όμως είναι οι συγκεκριμένες αυτές βιταμίνες και πως αυτές μπορούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα από την άσκηση στο γυμναστήριο.

1. Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α μοιάζει να είναι μια από τις ξεχασμένες βιταμίνες αλλά πολύ σημαντικές. Είναι ευρέως γνωστή για τα θετικά της αποτελέσματα στην υγεία των ματιών, αλλά πολλά από τα οφέλη της συχνά αγνοούνται. Για τους αθλητές και τους bodybuilders, η βιταμίνη Α είναι χρήσιμη γιατί υποστηρίζει την πρωτεινοσύνθεση, πολύ σημαντική διαδικασία για την μυική ανάπτυξη. Τα επίπεδα της βιταμίνη Α μειώνονται καθώς αυξάνεται η πρωτεινοσύνθεση. Αυτό συμβαίνει γιατί η βιταμίνη Α είναι αναγκαία για την διάσπαση των πρωτεϊνών κατά την διάρκεια της διαδικασίας της επιδιόρθωσης των μυικών ινών.

Αν νομίζεις πως ο ρόλος της στην μυική ανάπτυξη και διαδικασία επιδιόρθωσης δεν είναι αρκετός, η βιταμίνη Α έχει άμεσες επιπτώσεις στην τεστοστερόνη, την πιο σημαντική αυξητική ορμόνη του σώματος σου. Σε μια έρευνα που συμμετείχαν 102 έφηβοι με καθυστερημένοι εφηβεία, η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Α και σιδήρου, παρήγαγαν παρόμοια ωριμότητα με την ομάδα που έλαβε εξωγενής τεστοστερόνη. Αυτό δείχνει πως η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγιή παραγωγή τεστοστερόνης σε άνδρες όλων των ηλικιών.

Τέλος η βιταμίνη Α παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, παρέχοντας περισσότερη διαρθρωτική δύναμη στις μυικές ομάδες, προωθώντας την ανάπτυξη των οστών και την διέγερση νεαρών κυττάρων για να ωριμάσουν με πιο γρήγορο ρυθμό.