Running-Magazine-Logo

Diolkos Rail Running 2015 | Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

diolkos rail running 2015

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο ΟΑΣΥΣ (Ορειβατικός  Αθλητικός Σύλλογος Υγεία Σαλαμίνας) θα διοργανώσει τη δεύτερη επίσημη Rail Running πεζοπορική εξόρμηση (τρέξιμο και γρήγορο περπάτημα) με την επωνυμία ΔΙΟΛΚΟΣ, την Κυριακή 22/11/2015.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 22/ 11/ 2015.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:00 π.μ.

ΩΡΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: 18:00 μ.μ.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Προαστιακός Σταθμός Νέας Περάμου.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κόρινθος.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

 

ΜΗΚΟΣ: 50 χιλιόμετρα

ΠΕΔΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ:    Εγκαταλελειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές, γέφυρες, τούνελ, σταθμοί κ μικρές παράπλευρες παρακάμψεις.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΕΧΝΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 

– Όρια διαδρομής κατά πλάτος:

Η μετακίνηση θα γίνεται ανάμεσα στις ράγες ή ένα μέτρο δεξιά κ αριστερά εκτός αυτών, πάνω στο υλικά ομοιογενές εξωτερικό πλαίσιο στήριξης. Εξαιρούνται οι παρακάμψεις κ τα σημεία που η διαδρομή διχάζεται, όπως στις διακλαδώσεις των σταθμών.

– Το ανισόπεδο κ σχετικά ασταθές τερέν από χοντρά χαλίκια, δεν ενδείκνυται για  μεγάλες ταχύτητες, αφού δυσχεραίνει τη σταθερότητα στο  πάτημα και  την αβίαστη διατήρηση του φυσικού διασκελισμού τρεξίματος.

– Επιπλέον η επιβάρυνση στη μετακίνηση, μοιάζει να αθροίζεται όσο τα ενεργειακά αποθέματα εξαντλούνται, δίνοντας την αίσθηση της έλξης ενός έλκηθρου που όλο και βαραίνει, φρενάροντας δραματικά την προσπάθεια για τον τερματισμό.

 

– Αθλητές, στοιχειώδης εξοπλισμός:

Επειδή η πρόκληση δεν περιορίζεται μόνο στην απόσταση, η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως  σε πιο πολυσύνθετους δρομείς και ποδηλάτες καλά γυμνασμένους. Η οικονομική μετακίνηση, κρίνουμε πως   επιβάλλει μια διαρκή επιδίωξη για επαφή ενός μέρος του πέλματος με τα σταθερά κάθετα ξύλινα δοκάρια (όπου υπάρχουν), κάνοντας κάθε διασκελισμό μια πρόκληση σαν εκείνη του βουνού. Στους αθλητές δρόμου που προτίθενται να συμμετάσχουν, συστήνεται να εντάξουν κάποιες προπονητικές μονάδες εξοικείωσης στο ειδικό αυτό τερέν, διαφορετικά ας επιφυλαχθούν ως προς τη συμμετοχή τους. Τα παπούτσια, θα συνιστούσαμε να έχουν πέλμα ανθεκτικό στη φθορά  εξωτερικά, με ιδιαίτερα απορροφητική σόλα.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους  αθλητές με προσωπική επικοινωνία.

Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές  έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του εγχειρήματος.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων απαιτήσεων της προσπάθειας, θεωρείται απαραίτητος ένας ιατρικός έλεγχος των συμμετεχόντων τους τελευταίους έξι μήνες.  Έτσι ο κάθε αθλητής θα γνωρίζει αν η κατάσταση της υγείας του, του επιτρέπει να πάρει μέρος σε αυτή. Οι διοργανωτές  δε ζητάνε από τους αθλητές κανενός είδους πιστοποιητικό υγείας, καθώς θεωρούν τους ίδιους υπεύθυνους γι’ αυτό.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Διοργάνωση δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα στην υγεία ή τη σωματική ακεραιότητα (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα. Ο κάθε αθλητής πρέπει να γνωρίζει τους δυνητικούς κινδύνους που συνεπάγεται ένας αγώνας τρεξίματος στο περιβάλλον που έχει περιγραφεί.

Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις κάθετες διαβάσεις αυτοκινητοδρόμων, στις διαβάσεις γεφυρών και τούνελ, στο ασφάλτινο κομμάτι της διαδρομής προσεγγίζοντας την Κινέτα και στα σημεία που η διαδρομή γειτνιάζει με το ενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πρέπει επίσης, να μην αγνοεί τα σημάδια και τις υποδείξεις των διοργανωτών για παράκαμψη της πορείας όπου κρίνεται απαραίτητο. Τέτοια σημεία μπορεί να είναι η παράκαμψη γεφυρών, η αποφυγή του ενεργού σιδηροδρομικού δικτύου, ή άλλα σημεία που θα υποδεικνύονται απ’ τους διοργανωτές ως μη προσπελάσιμα και δε θα συμπεριλαμβάνονται στη διαδρομή του αγώνα

Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης, αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, ή σοβαρού κινδύνου, στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Διοργάνωση κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα.

Κάθε αθλητής, λοιπόν, αυτόματα αποδέχεται τον κανονισμό αυτόν, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Όσο διαρκεί ο αγώνας, ο κάθε αθλητής που συμμετέχει είναι υποχρεωμένος να φέρει σε εμφανές σημείο τον αριθμό του, ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος των συμμετεχόντων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (20 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠAΝΩ)

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤOΥΣ RAIL RUNNING ΑΓΩΝΕΣ:

Το Rail Running είναι  μια καινούργια πρόταση, που φιλοδοξεί να κερδίσει  ένα πιστό και φανατικό κοινό στο χώρο του τρεξίματος και του ποδηλάτου.

Πρόκειται για μια σειρά αγώνων υπερμαραθώνιων, μαραθώνιων,  ημιμαραθώνιων και σκυταλοδρομιών  σε όλη την Ελλάδα,  που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το τρέξιμο κι η ποδηλασία πάνω σε παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, σε πολύ γραφικό περιβάλλον.

Παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί, τούνελ, σιδηροδρομικές γέφυρες, παλιές αμαξοστοιχίες, μικρά φαράγγια, όμορφες εικόνες από θάλασσα κι απόκρημνα  βουνά, είναι μερικές  απ’ τις εικόνες που συνθέτουν τους μοναδικούς αυτούς αγώνες.

Φιλοδοξούμε  το Rail Running  να αποτελέσει  εφαλτήριο και  για ένα διαφορετικό  τρόπο  περιήγησης και χώρο άντλησης εμπειριών.  Να αναδειχθεί σε μια  ανέξοδη αφορμή   εκδρομικής, πεζοπορικής απόδρασης  κι εν μέρει  προπονητικής έκφρασης.

Η ασφάλεια  απ’ την κίνηση των οχημάτων,  η αίσθηση της  «αόρατης»  διέλευσης  από  την καρδιά πόλεων και χωριών, οι απαιτητικές  για τρέξιμο κι ευχάριστες στην πεζοπορία μικροεναλλαγές στο τερέν,  η ρέουσα διαδοχή των εικόνων,  θα αιφνιδιάσουν  ευχάριστα όσους  επιχειρήσουν μια πρώτη επαφή.

Ο πρώτος  αγώνας σε πανελλαδικό (κι ίσως παγκόσμιο) επίπεδο ηταν ο υπερμαραθώνιος  Rail Running  «Diolkos»που πραγματοποιηθηκε στις 23/11/2014.  Η ονομασία είναι  δανεισμένη απ’ την παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία της μεταφοράς σε χαράξεις σταθερής τροχιάς, την αρχαία  Δίολκο του Ισθμού της Κορίνθου.

Αν και πολλοί αγώνες  έχουν διέλθει κατά ένα μέρος τους, στο παρελθόν, από σιδηροδρομικές γραμμές, εμείς  θα χαρακτηρίσουμε αυτόν τον αγώνα σαν τον πρώτο «αυθεντικό Rail running αγώνα» για δύο τουλάχιστο λόγους!

– Της  πρωτότυπης εκφραστικής του στόχευσης.

– Κυρίως όμως, επειδή συμπτύσσει  μια αντίστροφη πορεία στο χρόνο, καταλήγοντας στην «πηγή» της ιδέας του σιδηροδρόμου,  «άπτοντας  απτά», άλλη μια παγκόσμια πρωτοπορία των αρχαίων Ελλήνων!

Για το επίπεδο της αγωνιστικής ετοιμότητας  που απαιτείται απ’ τους αθλητές  για έγκαιρο τερματισμό ενός τέτοιου αγώνα,  θα μπορούσε ίσως να μας προϊδεάσει η (προσαρμοσμένη στην περίσταση) αλληγορική ρήση του Στράβωνα «ΟΥ  ΠΑΝΤΟΣ  ΠΛΕΙΝ  ΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ»!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο  http://rail-running9.webnode.gr/   προς το παρόν  μόνο  απ’ αυτόν τον σύνδεσμο, λόγω κατασκευής της ιστοσελίδας.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακατω emails κ κινητα τηλεφωνα.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  johnaggelop@yahoo.com  6938613200

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ    giananast1@hotmail.com  6972469549

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X