Running-Magazine-Logo

Μαρία Πολύζου : Η αυθεντική Μαραθωνοδρόμος κοσμεί την αυθεντική διαδρομή

maria polyzou termatismos

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Μπορεί ο Μαραθώνιος της Αθήνας, που την Κυριακή διοργανώνεται για 33η χρονιά με τη σύγχρονή του μορφή, να φέρει το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη, όμως η ζωντανή προσωποποίηση του αυθεντικού Μαραθωνίου δεν είναι άλλη από μια γυναίκα-θρύλο του αγωνίσματος, τη Μαρία Πολύζου, που φέτος επιστρέφει για να τρέξει την ιστορικότερη διαδρομή στον κόσμο. Επιστρέφει, δηλαδή, σπίτι της!

Η αυθεντική διαδρομή ετοιμάζεται να υποδεχθεί την αυθεντική Ελληνίδα μαραθωνοδρόμο που διατηρεί εδώ και χρόνια τόσο την καλύτερη επίδοση σε οποιοδήποτε Μαραθώνιο μεταξύ των Ελληνίδων όσο και το πανελλήνιο ρεκόρ της αυθεντικής διαδρομής.

Ενθουσιασμένη από την επικείμενη συμμετοχή της στο   Μαραθωνίο της Αθήνας, που έχει χάσει το μέτρημα των αγώνων της στην αυθεντική διαδρομή, ανυπομονεί να διανύσει ξανά τα 42.195 μέτρα που ξέρει σαν την… παλάμη της.

«Επιθυμία μου είναι να τρέξω και να συντρέξω με όλους τους μαραθωνοδρόμους και όλους τους  αθλητές μου, χωρίς χρόνους και χρονόμετρα. Θέλω να φορτίσω τις μπαταρίες μου με την ενέργεια που δίνει σε όλους μας, τόσο τους ξένους όσο και εμάς τους Έλληνες, η αυθεντική διαδρομή,» αναφέρει η… κάθε χρόνο και νεότερη Μαρία Πολύζου, που ως αρχηγός και προπονήτρια της ομάδας Marathon Team Greece, αλλά και προπονητής δεκάδων ακόμη ανώνυμων δρομέων από το Κολλέγιο Αθηνών και από εταιρίες θα έχει περί τα 400 «δικά της παιδιά» στον αγώνα την Κυριακή. Μην ξεχάσουμε και την έφηβη πλέον κόρη της, την Αγάπη, που θα αγωνιστεί κι αυτή στα 10 χιλιόμετρα, ενώ πλησιάζει η μέρα που θα τρέξει κι εκείνη Μαραθώνιο, στα βήματα της Μαρίας.

Τι κι αν η  πρωταθλήτριά μας πριν από λίγα μόλις 24 ωρα τερμάτισε, μαζί με την Κατερίνα Κατόπη, τον σπουδαιότατο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, κουβαλώντας μάλιστα στη γραμμή του τερματισμού τη Γαλανόλευκη, υπό τις επευφημίες των ομογενών στις ΗΠΑ… Τι κι αν διένυσε δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες τον Ατλαντικό, πράγμα που σε όλους επιφέρει μια — μικρή ή μεγάλη — επιβάρυνση στον οργανισμό… Εδώ έτρεξε 524 χιλιόμετρα από την Αθήνα στη Σπάρτη και πίσω, έως και τον Μαραθώνα το καλοκαίρι του 2010 για να τιμήσει την επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα, σαν από σενάριο ταινίας.

«Μετά τη Νέα Υόρκη, όπου τρέξαμε για να κρατήσουμε τη σημαία την ελληνική ψηλά, αλλά και για να κοινωνήσουμε στην ομογένειά μας την ανάγκη στήριξης όσων έχουν ανάγκη στην πατρίδα μας μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Μπορούμε”, νιώθω χρέος να αγωνιστώ και στον Μαραθώνιο της Αθήνας, που διαθέτει αξεπέραστη αίγλη,” λέει η Μαρία, μέλος κι η ίδια της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου.

Η φετινή διοργάνωση με συμμετοχή-ρεκόρ, καθώς θα τρέξουν πάνω από 43.000 αθλητές, θα έχει έτσι μια μοναδική ατραξιόν που θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα συμμετεχόντων και μη, αφού δεν είναι λίγοι οι δρομείς που όπως λέει η Μαρία συνήθως σπεύδουν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της έχοντάς της απόλυτη εμπιστοσύνη.

«Έρχονται κοντά μου όταν με βλέπουν να περνάω και με ακολουθούν, μοιάζουν να θέλουν να ακουμπήσουν πάνω μου για να πάρουν δύναμη,» παρατηρεί η ίδια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Μαρία θα φέρει την Κυριακή στη φανέλα της τον αριθμό που κάθε δρομέας γνωρίζει ότι της αξίζει: Τον αριθμό 101!

Η Μαρία επίσης θα συνεχίσει την προσπάθεια της μαζί με όλους τους δρομείς της ομάδας  Marathon Team Greece να αγωνίζεται για την υποστήριξη της στο ” ΜΠΟΡΟΥΜΕ¨”  προκειμένου να μαζευτούν 42.195 μερίδες φαγητού για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στην χώρα μας.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X