Running-Magazine-Logo

Navarino Challenge 2015 : Ένα τριήμερο γεμάτο άθληση για όλους!

navarino challenge running

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Σπουδαίοι πρεσβευτές & άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν μαζικά στην κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού!

 

Περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (με συμμετοχές από χώρες όπως Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Κύπρος), έδωσαν δυναμικό «παρών» στην 3η χρονιά του «Navarino Challenge».

Στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2015, άνθρωποι όλων των ηλικιών (από τον μικρότερο αθλητή ηλικίας 2 ετών έως και τον γηραιότερο, ηλικίας 70 ετών) βρέθηκαν στην Πύλο και την Costa Navarino, για να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης, που περιελάμβανε δραστηριότητες όπως τρέξιμο, κολύμβηση, taekwondo, αναρρίχηση, pilates, ποδήλατο, boccia, μπάσκετ και kick boxing!

 

Το Σάββατο 12/09 το πρωί, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες κολυμβητές διάνυσαν, κόντρα στον δυνατό άνεμο, την απόσταση του 1 μιλίου, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου, μαζί με τον Ολυμπιονίκη και Δις Χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρο Γιαννιώτη και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου υπό τις τεχνικές υποδείξεις του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, Νίκου Γέμελου που σχεδίασε τις διαδρομές. Αμέσως μετά, ακολούθησε η διαδρομή του μισού μιλίου για τα παιδιά.

Photo Credits : Vladimir Rys
Photo Credits : Vladimir Rys
Photo Credits : Elias Lefas
Photo Credits : Elias Lefas
Photo Credits : Elias Lefas
Photo Credits : Elias Lefas

Αρωγός στην κολυμβητική ημέρα του «Navarino Challenge» ήταν η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports που ενημέρωσε τον κόσμο σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων κατά την διάρκεια των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Η κολυμβητική ημέρα δεν θα μπορούσε να είχε διεξαχθεί χωρίς τη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ), του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Πύλου «Νέστωρ», του Explore Messinia καθώς και του Aqua Divers Club. Με την ολοκλήρωση των διαδρομών, ακολούθησε αγώνας επίδειξης με σκάφη τύπου Optimist και Laser, από τον σύλλογο «Νέστωρ».

Photo Credits : Elias Lefas
Photo Credits : Elias Lefas

Μια ακόμα δραστηριότητα, το άθλημα boccia, παρουσιάστηκε με την συμβολή του επίσημου χορηγού της διοργάνωσης Allianz Ελλάδος, με την συμμετοχή του Χρυσού Παραολυμπιονίκη, Γρηγόρη Πολυχρονίδη. Στο πλευρό του βρέθηκαν και δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο άθλημα, ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος, Κωνσταντίνος Καρνάζης, ο Δις Αργυρός Ολυμπιονίκης στο taekwondo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η ομάδα της Allianz.

Photo Credits : Vladimir Rys
Photo Credits : Vladimir Rys

Το βράδυ του Σαββάτου, το «Navarino Challenge» «ταξιδέψε» με την κορυφαία αεροπορική εταιρεία Qatar Airways, που συμμετείχε ως επίσημος αερομεταφορέας στην διοργάνωση. Το καλωσόρισμα του κόσμου και τον συντονισμό του Cocktail Night by Qatar Airways ανέλαβαν η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου και η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη, υπό τις μουσικές των Hot Club De Grece. Για την συνολική τους συνεισφορά στον ελληνικό αθλητισμό, βραβεύτηκαν σπουδαίοι αθλητές και προσωπικότητες του αθλητισμού όπως ο Δις Αργυρός Ολυμπιονίκης στο taekwondo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης από τον Δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο Ολυμπιονίκης & Δις Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης από τον Director of Local Operations της TEMES SA, κ. Γιώργο Χατζηιωσήφ, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου από τον Complex General Manager Costa Navarino, κ. Jirayr Kececian, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, Νίκος Γέμελος από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ford Motor Ελλάς, κ. Νίκο Νοταρά, ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο boccia, Γρηγόρης Πολυχρονίδης από τον Εμπορικό Διευθυντή Ελλάδος της Qatar Airways, κ. Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο, ο Υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Active Media, κ. Άκη Τσόλη και τον Co-Founder του Navarino Challenge, κ. Peter Poulos καθώς και ο Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια, Περικλής Ιακωβάκης από την Εντεταλμένη Σύμβουλο & Γενική Διευθύντρια της Allianz Greece, κ. Φιλίππα Μιχάλη. Με το πέρας των βραβεύσεων, ακολούθησε η ομιλία του πρεσβευτή του «Navarino Challenge» Κωνσταντίνου Καρνάζη ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα, ενισχύοντας τη θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητικού τουρισμού.

Photo Credits : Vladimir Rys
Photo Credits : Vladimir Rys

Για 2η συνεχή χρονιά, αθλητές και διοργανωτές κινήθηκαν με την ασφάλεια και τους αποδοτικούς κινητήρες των αυτοκίνητων της Ford και με καύσιμα υψηλής ποιότητας ΒΡ Ultimate. Παράλληλα, αθλητές και αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεδιψάσουν με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άθλησης.

 

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, οι δρομείς, έτρεξαν έχοντας ως αφετηρία (και σημείο τερματισμού) το Navarino Dunes της Costa Navarino και οδηγήθηκαν παραλιακά προς την Πύλο (ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος στα Ομηρικά χρόνια). Οι λάτρεις του τρεξίματος απόλαυσαν και ενθουσιάστηκαν από τις μαγικές εικόνες της Βοϊδοκοιλιάς, προτού επιστρέψουν πάλι πίσω στον τερματισμό. Το «Navarino Challenge» περιελάμβανε έναν Ημιμαραθώνιο (21,1χλμ.), διαδρομές των 10χλμ. και 5χλμ. (για τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) καθώς και μια παιδική διαδρομή 1χλμ. Κατά τον τερματισμό του Κωνσταντίνου Καρνάζη, ο πρεσβευτής της διοργάνωσης, βραβεύτηκε από τον Vice-Chairman & Managing Director της TEMES SA, κ. Στέφανο Θεοδωρίδη.

Photo Credits : Vladimir Rys
Photo Credits : Vladimir Rys

Το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιελάμβανε τις πολύ επιτυχημένες περσινές δραστηριότητες του taekwondo και των μαθημάτων pilates, με την προσθήκη της νέας δραστηριότητας του kick boxing. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιονίκης στο taekwondo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η κορυφαία γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη, με την ομάδα της και ο έτερος Αλέξανδρος Νικολαΐδης, πρωταθλητής του kick boxing, πρόσφεραν, ο καθένας ξεχωριστά στον τομέα του, τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την καλύτερη εκμάθηση των αθλημάτων τους από το κοινό του «Navarino Challenge». Ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής αναρρίχησης, Γιώργος Μάλαμας πρόσφερε τις γνώσεις του στην εκμάθηση της αναρρίχησης, που ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από ενενήντα άτομα μυήθηκαν στα μυστικά της δραστηριότητας αυτής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, διοργανώθηκε ποδηλατάδα στην Βοϊδοκοιλιά σε συνεργασία με το Navarino Outdoors. Όπως πάντα, στο «Navarino Challenge» προετοιμάζεται το «έδαφος» για κάποια επιπλέον αθλήματα. Οι πρεσβευτές καθώς και αρκετοί καλεσμένοι της διοργάνωσης πήραν μια γεύση, από τις νέες δραστηριότητες που είναι έτοιμες να προστεθούν τον επόμενο χρόνο όπως μπάσκετ, golf, surf και baby swimming, κάνοντας το «Navarino Challenge» την διοργάνωση αθλητικού τουρισμού με τις περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα!

 

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (που υποστηρίζει τις δράσεις και είναι πάντα αρωγός προσπαθειών που προάγουν την υγεία και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της Μεσογειακής διατροφής και της άσκησης) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Φέτος, οι δράσεις του «Navarino Challenge» εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (7-13 Σεπτεμβρίου 2015).

 

Επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν επίσης, οι GoPro και Navarino Icons, ως αρωγοί βοήθησαν επίσης, οι: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Promopark, Digitribe Mediahouse, Drakos Digital, NJV Athens Plaza, Εστιατόριο Ποσειδωνία, Εστιατόριο ΘάΜα, Alpha (Άθλημα ΑΕΒΕ) και Dole, ενώ η The Travel Company Experts αποτέλεσε το επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης.

Για ακόμα μία χρονιά στάθηκαν στο πλευρό της διοργάνωσης οι εθελοντές του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, ο Α.Ο. Ακρίτας, το Taekwondo Καλαμάτας και το Taekwondo Κυπαρισσίας έδωσαν δυναμικό «παρών» με τις ομάδες τους.

 

 

Επίσημος Χορηγός: Allianz Ελλάδος

Επίσημος Αερομεταφορέας: Qatar Airways

Επίσημοι Υποστηρικτές: Ελληνικά Καύσιμα Α.Ε.Ε., Ford Motor Ελλάς, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», GoPro, Navarino Icons

Αρωγοί: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Πύλου «Νέστωρ», Explore Messinia, Promopark, Aqua Divers Club, Digitribe Mediahouse, Drakos Digital, Navarino Outdoors, Safe Water Sports, NJV Athens Plaza, Εστιατόριο Ποσειδωνία, Εστιατόριο ΘάΜα, Alpha (Άθλημα ΑΕΒΕ), Dole

Επίσημο Ταξιδιωτικό Γραφείο: The Travel Company Experts

Αποκλειστικός Αναμεταδότης: Novasports

Στρατηγικός Τηλεοπτικός Συνεργάτης: National Geographic Channel

xorigoi navarino challenge


Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

 

Website: www.navarinochallenge.com

Facebook Page: www.facebook.com/Navarinochallenge

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/509478955873290/

Twitter Account: https://twitter.com/NavarinoC

YouTube Channel: http://www.youtube.com/user/NavarinoChallenge

Google + Account: https://plus.google.com/115165548850159469774/posts

Instagram Page: http://instagram.com/navarinochallenge

Hashtag: #NavarinoChallenge

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου: Active Media

Τηλ: +30 210 9343020

Πακέτα Διαμονής & Κρατήσεις: The Travel Company Experts

Τηλ: +30 215 5608282

 

Σχετικά με τον Dean Karnazes

Το περιοδικό TIME, χαρακτήρισε τον Dean Karnazes ως «ένα από τα 100 πιο ισχυρά πρόσωπα με επιρροή στον κόσμο», ενώ το Mens Fitness τον αποκάλεσε ως έναν από τους ανθρώπους με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας best seller, έχει ωθήσει το σώμα του και το μυαλό σε ασύλληπτα όρια. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες.  Επίσης, έχει τρέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης και κρύου. Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, για 50 συνεχόμενες ημέρες. Οι περιπέτειες του Dean έχουν προβληθεί στις εκπομπές: 60 Minutes, The Late Show με τον David Letterman, CBS News, CNN, ESPN, The Howard Stern Show, NPRs Morning Edition, the BBC, και πολλές ακόμη. Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Runners World και του Outside και έχει προβληθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής μέσα: TIME, Newsweek, People, GQ, The New York Times, USA TODAY, The Washington Post, Mens Journal, Forbes, The Chicago Tribune, The Los Angeles Times και London Telegraph. Διαθέτει μηναία στήλη στο περιοδικό Mens Health, το περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο.

 

Costa Navarino

H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort Costa Navarino», το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.

www.costanavarino.com/gr

 

The Westin Resort Costa Navarino

Το The Westin Resort Costa Navarino αποτελεί ένα από τα δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων του resort complex που λειτουργεί η Starwood Hotels and Resorts στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino, το διεθνή, τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στη Μεσόγειο.  Με θέα στους αμμόλοφους της Dunes Beach και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, τα 445 δωμάτια και σουίτες του The Westin Resort Costa Navarino, εμπνευσμένα από  παλιά Μεσσηνιακά αρχοντικά, ξεπροβάλλουν μέσα από τη φύση και δημιουργούν ένα περιβάλλον αυθεντικής φιλοξενίας. Έχοντας ψηφιστεί ως «Ο καλύτερος οικογενειακός προορισμός» στη Μεσόγειο, μεταξύ των Ευρωπαϊκών Starwood Hotels & Resorts, το The Westin Resort Costa Navarino αποτελεί την ιδανική επιλογή για οικογενειακές αποδράσεις καθώς προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων για τα παιδιά όπως aqua park με νεροτσουλήθρες, παιδική χαρά, πλήρως εξοπλισμένο αθλητικό κέντρο αλλά και δύο ειδικά κέντρα απασχόλησης και φροντίδας για τα παιδιά, το Cocoon και το SandCastleΓια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το The Westin Resort  Costa Navarino, παρακαλούμε επισκεφθείτε  τον ιστότοπο www.westincostanavarino.com, ή ακολουθήστε μας  στο Twitter.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X