Running-Magazine-Logo

Foam Roller: Πολλά τα οφέλη στην πρόληψη και αντιμετώπιση των τραυματισμών

foam roller

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Το foam roller, όπως και οι παραδοσιακές διατάσεις, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την επιμήκυνση των μυικών σου ομάδων, αλλά τα οφέλη του είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους δρομείς που υποφέρουν συχνά από σφιχτούς και κουρασμένους μυς. Αντί απλώς να διατείνεις – τεντώνεις τους μυς σου, το foam roller κάνει ένα έντονο μασάζ, σχεδόν σαν το μασάζ που σου κάνει ένας μασέρ, αλλά χωρίς το μεγάλο χρηματικό κόστος.

Όταν χρησιμοποιείται συχνά και σωστά, το foam roller μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις πολλούς τραυματισμούς που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εξηγεί ο Bryan Hill, ένας φυσικοθεραπευτής και συνιδιοκτήτης του Rehab United, ενός φυσικοθεραπευτήριου στο San Diego.

Δεν αποτελεί αντικαταστάτη των κλασικών διατάσεων, του ζεστάματος ή της αποθεραπείας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για να περιορίσει τον μυικό πόνο και να χαλαρώσει τις σφιχτές μυικές ομάδες, αυξάνοντας την ροή του αίματος και την ελαστικότητα”, λέει ο Hill.

Πολλοί τραυματισμοί μπορούν να αποφευχθούν με τις κατάλληλες διατάσεις και την χρήση ενός foam roller, και ο Hill υποστηρίζει πως το foam roller είναι καλύτερο στο να προλαμβάνει τους τραυματισμούς από το να αποκαθιστά ένα ήδη υπάρχων τραυματισμό. “Το μυστικό είναι να είσαι προορατικός. Μην αγοράσεις ένα foam roller και ξεχάσεις να το χρησιμοποιείς”, λέει ο Hill.

Η λαγονοκνημιαία ταινία (IT Band), η ταινία που διατρέχει το εξωτερικό μέρος του ποδιού σου, από τον γοφό μέχρι το κάτω μέρος του γονάτου, είναι ένα από τα μέρη του σώματος που είναι περισσότερο ευαίσθητο σε τραυματισμούς στους δρομείς. Κύλισε το foam roller στην εξωτερική πλευρά του ποδιού, αργά αργά από πάνω μέχρι κάτω, και ειδικότερα στην περιοχή του τετρακεφάλου, εκεί όπου συναντά την λαγονοκνημιαία ταινία. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεις στο σώμα σου να αυξήσει την ροή του αίματος και το κυκλοφορικό, στοχεύοντας στην επούλωση αλλά και στην πρόληψη τραυματισμών, εξηγεί η Felicia Gomez Ph.D., ιδιοκτήτης του Pinnacle Training Systems, μια εταιρία για την φυσική κατάσταση και την ευεξία, με έδρα το Fresno της California. “Το foam roller μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά καλό είναι να αποφεύγεις τις σχισμένες μυικές ομάδες (με μερική ρήξη ή θλάση)”, λέει η Gomez.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι foam rollers διαθέσιμα, από το γνήσιο foam roller έως το rumble roller. Κάθε roller κάνει αποτελεσματικά διατάσεις στις μυικές ομάδες, αν και όσο πιο πυκνό είναι το roller ή όσο πιο βαθύ είναι το σκαλιστό στο roller, τόσο πιο έντονη διάταση και αιμάτωση του μυός προκαλεί.

 

 

 

Συγγραφέας: Linzay Logan, a contributing editor to Competitor magazine

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X