11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας ΑΘΛΗ.Σ.Υ   είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης και των λαϊκών αγώνων δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και αγώνα 1000 μέτρων  για παιδιά Δημοτικού  με την ονομασία Arkalochori Street Run που θα διεξαχθούν την Κυριακή 04 Οκτωβρίου  2015 στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των αγώνων 5 & 10 χιλιομέτρων το 2014 με τη συμμετοχή 800 και πλέον αθλητών , Η οργανωτική επιτροπή του ΑΘΛΗ.Σ.Υ αποφάσισε  την αναβάθμιση της διοργάνωσης με την προσθήκη του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

Αναλυτικά:

Τόπος διεξαγωγής:  Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης
Εκκίνηση Τερματισμός: Εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου
Ημερομηνία: Κυριακή 04 Οκτωβρίου  2015

Ώρα εκκίνησης:
10 χιλιόμετρα 08:30 πμ

Ημιμαραθώνιος 08:40 πμ

1 χιλιόμετρο 8:50 πμ

5 χιλιόμετρα 11:30 πμ
Μέγιστη διάρκεια αγώνα:

10χιλ 1 ώρα και 15 λεπτά

5χιλ 1ώρα και 10 λεπτά

Ημιμαραθώνιος 2 ώρες και 40 λεπτά

.
Διαδρομή: Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων είναι κυκλική (γύρος Αρκαλοχωρίου) και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στον κεντρικό δρόμο (Ελευθερίου Βενιζέλου) και στην Οδό Σάββα Πέππα.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων είναι δύο κύκλοι των 5 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου θα είναι κυκλική : Εκθεσιακό Αρκαλοχωρίου – Θραψανό – Βόνη – Γαλατάς – Χουμέρι – Εκθεσιακό Αρκαλοχωρίου

Οι αγώνες διεξάγονται αποκλειστικά σε άσφαλτο.

 

Όριο συμμετοχών : για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων γι αυτό φροντίστε να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα. Στους αγώνες δρόμου του 2014 οι εγγραφές έκλεισαν αρκετές ημέρες πριν  με αποτέλεσμα αρκετοί αθλητές που δεν είχαν εγγραφεί εγκαίρως να μην λάβουν μέρος.

Ημιμαραθωνιος : 300 δρομείς

10 χιλιόμετρα : 300 δρομείς 

5 χιλιόμετρα : 500 δρομείς και πεζοπόροι

1 χιλιόμετρο :100 Μαθητές 

Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες πρέπει να  προσέλθουν μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στον οποίο θα συμμετέχουν

Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχής: θα ενημερωθείτε μέσω email λίγες μέρες πριν τον αγώνα  για το σημείο και την ώρα παραλαβής του πακέτου συμμετοχής το Σάββατο 03 Οκτωβρίου από επιλεγμένα σημεία στο Αρκαλοχώρι και στο Ηράκλειο.

Σταθμοί τροφοδοσίας: οι σταθμοί τροφοδοσίας με νερό θα είναι 3 και θα βρίσκονται στο 2ο στο 5ο και στο 7ο χιλιόμετρο (στα 5 χιλιόμετρα μόνο στο 2ο)

στον Ημιμαραθώνιο οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι οι παρακάτω:

 

Κόστος συμμετοχής:

Θα δοθούν 30 δωρεάν συμμετοχές για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων σε όσους δηλώσουν οικονομική αδυναμία.  (παρακαλώ επικοινωνήστε με το 6945320483)Σε τετραμελής οικογένειες (γονείς με παιδιά) που θέλουν να πάρουν μέρος στα 5 χιλιόμετρα η τέταρτη συμμετοχή δωρεάν. Προσοχή μόνο χειρόγραφες δηλώσεις συμμετοχής και μόνο μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο του αγώνα (τηλ 6945320483). Οι δωρεάν συμμετοχή ισχύει μόνο για εγγραφές οικογένειας που γίνονται σύγχρονος.

Το πακέτο περιλαμβάνει 
Για τον Ημιμαραθώνιο τα 5 και τα 10 χιλιόμετρα.
1. Αναμνηστικό συλλεκτικό μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες
2.Τεχνικό μπλουζάκι
3.Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπάκι
4.την απαραίτητη τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
5.τον αριθμό συμμετοχής
6. online πιστοποιητικό συμμετοχής
για των αγώνα 1000 μέτρων
Το πακέτο περιλαμβάνει
1. Αναμνηστικό συλλεκτικό μετάλλιο για όλους του συμμετέχοντες
2.Τεχνικό μπλουζάκι
3.την απαραίτητη τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

Οι εγγραφές για τον αγώνα 1000 μέτρων θα γίνεται μόνο με τη χρήση έντυπης αίτησης από τον γονέα και όχι ηλεκτρονικά

Όσοι εγγραφούν μέχρι Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα έχουν γραμμένο στον αριθμό συμμετοχής το όνομα τους. 

Δικαίωμα συμμετοχής Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές αθλούμενοι και περιπατητές ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης. Το όριο τον 5 χιλιομέτρων είναι 1 ώρα και 10 λεπτά, χρόνος που μπορεί να γίνει και με αργό περπάτημα.

Στο Ημιμαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στα 10 χιλιόμετρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και στα 5 χιλιόμετρα όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος την ηλικίας τους. Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη  συγκατάθεση των γονέων τους.

Δηλώσεις συμμετοχής: οι δηλώσεις συμμετοχής θα μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους

1.Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα  του αγώνα  www.arkalochoristreetrun.com

2. Με χειρόγραφη δήλωση ( οι χειρόγραφες εγγραφές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 05 Μαίου , Αμέσως μετά την διεξαγωγή του αγώνα Χρώμα RUN)

Παγκρήτιας τράπεζας      (IBAN GR1308700120000300002548066)
Τράπεζας Πειραιώς  6368-010133-351   (IBAN GR9501713680006368010133351)

Χρονομέτρηση :Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική  με την χρήση chip που θα δοθούν την προηγούμενη του αγώνα μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής . Εκτός την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν αρκετά  σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
Ισχύουν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού  για τους αγώνες δρόμου.  Τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.
Τα αποτελέσματα θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και όποιος τερματίσει θα μπορεί να δει το χρόνο του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης την ίδια στιγμή
Τα διπλώματα του αγώνα θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να μπορεί όποιος θέλει να τα εκτυπώσει

Ιατρική εξέταση : Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου .οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Ιατρική κάλυψη : Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν εθελοντές ιατροί ,εθελοντές του Ερυθρού σταυρού. Επίσης θα υπάρχουν 2 ασθενοφόρα στην διαδρομή των αγώνων.

Έπαθλα: Στις 12:50 θα γίνουν οι βραβεύσεις
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Κατηγορίες :
1ος 2ος 3ος -1η 2η 3η γενικής κατάταξης.
 18-29 30-39,40-49,50-59,60  και άνω, τρεις πρώτοι Αρκαλοχωρήτες/τησες  για άνδρες και γυναίκες.
5 χιλιόμετρα
Κατηγορίες :
1ος 2ος 3ος -1η 2η 3η γενικής κατάταξης.

10 χιλιόμετρα
Κατηγορίες :
1ος 2ος 3ος -1η 2η 3η γενικής κατάταξης.
1000 μέτρα  (ώρα βράβευσης 09:20)
1ο 2ο 3ο αγόρι και 1ο 2ο 3ο κορίτσι 

θα δοθούν  χειροποίητα μετάλλια σε όλους όσους τερματίσουν

μετά το τέλος των βραβεύσεων θα γίνει κλήρωση αθλητικού εξοπλισμού  και θα συμμετέχουν όλοι  με την προϋπόθεση να είναι παρόντες τη στιγμή της κλήρωσης.

Parking: σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την εκκίνηση/τερματισμό υπάρχει αρκετό Parking για να εξυπηρετήσει όλους τους συμμετέχοντες.


Συνδιοργανωτής:  Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου  ,Δοπαπ Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Επικοινωνία και ενημερώσεις: Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα του αγώνα

www.arkalochoristreetrun.com
Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση βροχής ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ο αγώνας θα αναβληθεί  και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία από τους διοργανωτές. Η δήλωση συμμετοχής σας θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα το τίμημα της συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

Φύλαξη προσωπικών ειδών: 
κοντά στην  Εκκίνησης/Τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσετε σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα

Αποδυτήρια – Τουαλέτες:
Θα υπάρχουν τουαλέτες και χώρος για την αλλαγή των ρούχων σας.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με τους διοργανωτές 

Υπεύθυνος αγώνα: Αλεβυζάκης Γιώργος 6945320483

Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αρκαλοχωρίου Στέφανος Ψυλλάκης 6937005192

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                           ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗ.Σ.Υ.