Running-Magazine-Logo

Arachova Trail – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου | Αράχωβα

arachova trail 2015

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

1ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Αράχωβας & Ορεινός Αγώνας Δρόμου 10Κ

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, θα διεξαχθεί στην Αράχωβα ο 1ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος, καθώς και ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου 10Κ. Την Διοργάνωση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας (ΣΧΟΑ) με την υποστήριξη της Δημοτικής Eνότητας  Αράχωβας. Σκοπός του Αγώνα είναι η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής καθώς και  η διάδοση του Ορεινού Τρεξίματος.

Ορεινός Ημιμαραθώνιος

Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας

Ώρα Εκκίνησης : 9:30 π.μ.

Απόσταση Διαδρομής : 21 χιλιόμετρα

Θετική Υψομετρική Διαφορά : 1454m
Διαδρομή Αγώνα : Η Διαδρομή θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (+950m) και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα κατευθυνθούν ανατολικά για τα επόμενα 5 χιλιόμετρα όπου θα υπάρχει και ο 1ος σταθμός ανεφοδιασμού ᾽Παναγιωτού᾽ (+890m). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια μέχρι το 11ο χιλιόμετρο της διαδρομής, όπου θα συναντήσουν τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού ´Μάνα´ (+1540m). Από εκεί θα συνεχίσουν δυτικά για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα μέχρι τον 3ο σταθμό ανεφοδιασμού ᾽Βλαχόλακκα᾽ (+1650m), στο 15ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο που υψώνετε βόρεια της Αράχωβας με κορυφή τον ᾽Πετρίτη᾽ (+1924m). Το υψηλότερο σημείο διαδρομής βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο με υψομετρική +1880m. Η διαδρομη θα  συνεχιστεί  με κατεύθυνση νοτιοδυτική-νότια μέχρι τον 4ο σταθμό ανεφοδιασμού ᾽Λιγκερίσος᾽ (+1150m), στο 20ο χιλιόμετρο. Στη συνέχεια θα συναντήσουν το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας, το οποίο  και θα διασχίσουν, για να εισέλθουν στο χωριό. Αφού διασχίσουν τον ᾽Εγκάρσιο᾽ (Σκαλοπάτια που οδηγούν στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου), θα οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια του χωριού στο Γυμνάσιο Αράχωβας, όπου και θα τερματίσουν.
Ορεινός Αγώνας Δρόμου 10Κ

Ημερομηνία Διεξαγωγής : Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού : Γυμνάσιο Αράχωβας

Ώρα Εκκίνησης : 10:00 π.μ.

Απόσταση Διαδρομής : 10 χιλιόμετρα

Θετική Υψομετρική Διαφορά : 735m
Διαδρομή Αγώνα : Η Διαδρομή θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αράχωβας (+950m) και αφού οι αθλητές διασχίσουν το χωριό μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, θα κατευθυνθούν ανατολικά για τα επόμενα 5 χιλιόμετρα με μικρή υψομετρική διαφορά μέχρι τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού ᾽Παναγιωτού᾽ (+890m). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια μέχρι το 6ο χιλιόμετρο της διαδρομής, θέση ᾽Γιώργη Βρύση᾽ (+1145m) από όπου και θα κατευθυνθούν δυτικά για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα, μέχρι το 2ο σταθμό ανεφοδιασμού (4ο για την μεγάλη διαδρομή), ᾽Λιγκερίσος᾽ (+1150m). Στη συνέχεια θα συναντήσουν το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας το οποίο  και θα διασχίσουν για να εισέλθουν στο χωριό. Αφού διασχίσουν τον ᾽Εγκάρσιο᾽ (Σκαλοπάτια που οδηγούν στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου), θα οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια του χωριού στο Γυμνάσιο Αράχωβας, όπου και θα τερματίσουν.
Σήμανση & Ασφάλεια Διαδρομών : Και οι δύο διαδρομές είναι σηματοδοτημένες ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί καθώς και χιλιομετρικά. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευδιάκριτες και  ασφαλείς για τους αθλητές. Στον αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος Ιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών ,εάν χρειαστεί. Επίσης τον αγώνα θα καλύψει κλιμάκιο της Ε.Ο.Δ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης).

Σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού θα βρίσκονται κριτές του αγώνα που θα ελέγχουν την ομαλή διεξαγωγή του.
Οι Διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα, από υπαιτιότητα του αθλητή ή θέματα Υγείας που οφείλονται σε ελλιπή Ιατρικό Έλεγχο.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού : Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει νερό και ισοτονικό για την ενυδάτωση των αθλητών, αλμυρά και γλυκά σνακ καθώς και φρέσκα φρούτα. Στον τερματισμό θα υπάρχει μπουφές με νερό, χυμούς, αναψυκτικά και διάφορα σνακ.
Συμμετοχή : Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν, ανεξαιρέτως, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι 27/09/1997 και νωρίτερα), έχουν προβεί στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις και είναι ικανοί να συμμετέχουν σε αγώνες τρεξίματος.

Κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο, ορίζεται το ποσό των 20€ και για των αγώνα 10Κ, το ποσό των 10€.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή του κάθε αθλητή, θα πρέπει με τη Δήλωση Συμμετοχής να κατατεθεί και το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό του Συλλόγου  με το ονοματεπώνυμο του αθλητή σαν αιτιολογία.
Δήλωση Συμμετοχής : arachovatrail.weebly.com

Τραπεζικός Λογαριασμός : 240002002001606 (ALPHA BANK)

IBAN : GR1601402400240002002001606

BIC : CRBAGRAΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Βραβεύσεις & Έπαθλα : Σε κάθε αγώνα υπάρχουν 2 κατηγορίες (Ανδρών – Γυναικών). Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας με κύπελλο. Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, θα παραλάβουν από τη Γραμματεία, τεχνικό μπλουζάκι με τα διακριτικά του κάθε αγώνα.

Όριο Τερματισμού : Το όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο και τον Ορεινό Αγώνα Δρόμου 10Κ είναι οι 5 ώρες.
Πρόγραμμα Αγώνων
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Παραλαβή Αριθμών και chip Χρονομέτρησης από τη Γραμματεία του Αγώνα (Έναντι Γυμνασίου Αράχωβας), από 5:00μμ έως 11:00μμ
Παρουσίαση του Αγώνα στους αθλητές και  Party στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας στις 8:00μμ.

 

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015
7:00πμ – 9:00πμ : Παραλαβή Αριθμών

9:30πμ : Εκκίνηση Ορεινού Ημιμαραθωνίου
10:00πμ : Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα Δρόμου 10Κ
3:00μμ : Απονομές Επάθλων
3:30μμ : Λήξη διοργάνωσης

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση ή την αναβολή του αγώνα, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

 

Επίσης περισσότερες πληροφορίες, όπως και δήλωση συμμετοχών θα υπάρχουν στο site,

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Γ. Κόρμπος

Ο Γεν. Γραμματέας Λουκάς Γ. Καραπατούχας

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X