11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Αερόβια άσκηση ή βάρη, χρειάζεσαι τις κατάλληλες τροφές για να αποδόσεις

Πριν ξεκινήσεις την άσκηση, χρειάζεσαι κάτι να φας για να νιώσεις πιο δυνατός αλλά και χωρίς να σε βαρύνει. 20 λεπτά μετά την προπόνηση, νιώθεις τόσο πεινασμένος που μπορείς να καταβροχθίσεις τα πάντα. Αλλά τι ακριβώς πρέπει να φας;

Για ξεκίνημα, είναι αλήθεια πως οι υδατάνθρακες εκτοξεύουν την ενέργεια σου. “Είναι αναγκαίοι για μια καλή φυσική κατάσταση”, λέει η αθλητική διατροφολόγος Heidi Skolnik. Αν δεν έχεις αρκετούς υδατάνθρακες στο σώμα σου όταν ξεκινάς μια προπόνηση, γρήγορα θα κουραστείς, λέει η Skolnik. Το χειρότερο είναι πως το σώμα σου, στην απελπισία του για αναζήτηση ενέργειας, αρχίζει και διασπά τους μυϊκούς ιστούς σου. Δοκίμασε απλούς υδατάνθρακες πριν την προπόνηση. Διασπώνται εύκολα και μετατρέπονται γρήγορα σε ενέργεια χωρίς να ενοχλούν το γαστρεντερικό σου σύστημα.

Μετά την προπόνηση, θα χρειαστεί να αναπληρώσεις τις άδειες αποθήκες ενέργειας και να καταναλώσεις πρωτεΐνη για την απαραίτητη μυική επιδιόρθωση, λέει η Skolnik – ειδικότερα αν η προπόνηση είναι διαλειμματικού τύπου ή περιλαμβάνει ασκήσεις με αντιστάσεις.

Ρωτήσαμε τους ειδικούς να μας προτείνουν τα καλύτερα σνακ (100 έως 200 θερμίδες) για διαφορετικές δραστηριότητες. Μια προειδοποίηση: Ίσως δεν χρειάζεσαι σνακ πριν ή μετά την προπόνηση. Αν έχεις καταναλώσει κάποιο γεύμα πριν από 2 ώρες, ή αν έχεις προγραμματίσει κάποιο γεύμα αμέσως μετά την προπόνηση, μπορείς να παραλείψεις τα σνακ.

Αλλά μην περιμένεις να αποδώσεις τα μέγιστα στην προπόνηση με άδειο στομάχι, προειδοποιεί η Skolnik. Το σώμα σου χρειάζεται καύσιμη ύλη, και αν πάρει αυτό που θέλει μπορεί να κάνει θαυμάσια πράγματα.

 

 

smart-workout-snacks-before-after-cheat-sheet-870

 

 

 

 

Πληροφορίες: Stephanie Clarke, R.D., Willow Jarosh, R.D., Renee McGregor, R.D., συγγραφέας του βιβλίου “Training Food”

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine