Running-Magazine-Logo

Τα καλύτερα ροφήματα για δρομείς

rofimata dromeis 1

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Πιες, αλλά να προσέχεις με τις επιλογές σου

Τσάι ή Καφέ

Εκτός από την καφεΐνη που παρέχουν αυτά τα 2 ποτά που εκτοξεύει την απόδοση, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που πίνουν τσάι συστηματικά, έχουν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος, περιφέρεια μέσης και ποσοστό σωματικού λίπους από αυτούς που δεν πίνουν. Συστηματική κατανάλωση καφέ μπορεί απομακρύνει τον διαβήτη, τις καρδιακές νόσους, ακόμα και την νόσο Alzheimer.

Πιες ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι, 45 λεπτά πριν από μια προπόνηση για να εκτοξεύσεις την ενέγεια σου.

Νερό ή αθλητικά ποτά

Αγνό, απλό και χωρίς θερμίδες, το νερό αποτελεί την πιο σωστή λύση για την ενυδάτωση σου. Αλλά όταν τρέχεις αρκετά και νιώθεις αφυδατωμένος, τα αθλητικά ποτά είναι ιδανική επιλογή. Περιέχουν ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες που διευκολύνουν την απορρόφηση των υγρών και καθυστερούν την κούραση. Το πρόσθετο νάτριο βοηθάει το σώμα σου να κάνει την απαραίτητη κατακράτηση υγρών στο σώμα σου.

Το νερό είναι πολύ καλό οποιαδήποτε στιγμή θέλεις. Κατανάλωσε αθλητικά ποτά για προπονήσεις χρονικής διάρκειας άνω της 1 ώρας. Για προπονήσεις τρεξίματος μικρότερης διάρκειας, δοκίμασε να κάνεις γαργάρες με αθλητικά ποτά αλλά μετά να φτύσεις. Μπορεί να αυξήσουν την απόδοση σου χωρίς να σου προσθέσουν έξτρα θερμίδες.

Σοκολατένιο γάλα ή κρασί (ή μπύρα)!

Εντάξει, μπορεί το αλκοόλ να μην βρίσκεται πάνω πάνω στην λίστα σου, αλλά το κρασί και η μπύρα μπορεί να σου παρέχουν ωφέλιμα φυτοθρεπτικά συστατικά. Κράτα το τοστ για αρκετά μετά την προπόνηση και επέλεξε σοκολατένιο γάλα για μυική αποκατάσταση, αμέσως μετά. Περιέχει όλα τα διατροφικά στοιχεία που οδηγούν σε καλύτερη μυική αναπλήρωση απ ότι τα ροφήματα που περιέχουν μόνο υδατάνθρακες.

Κατανάλωσε σοκολατένιο γάλα μετά από μεγάλες προπονήσεις ή προπονήσεις ταχύτητας. Μείνε σε 1 ή 2 το πολύ ποτήρια κρασί ή μπύρα καθημερινά.

Χυμός βύσσινο ή χυμός παντζαριών

Αυτό οι “έντονοι” χυμοί είναι φτιαγμένοι για δρομείς. Ο χυμός βύσσινο περιέχει αντιοξειδωτικά που μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα που δημιουργεί η έντονη προπόνηση, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αποκατάσταση. Καταναλώνοντας χυμό παντζαριών πριν από μια προπόνηση, μπορείς να αυξήσεις την παραγωγή νιτρικών οξειδίων στο σώμα σου και να βελτιώσεις την ροή του αίματος, επιτρέποντας στις μυικές σου ομάδες να αποδίδουν περισσότερο αποτελεσματικά.

Πιες όποιον από τους 2 χυμούς θες, 1 ή 2 φορές την ημέρα, κατά την διάρκεια περιόδων σκληρής προπόνησης. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις 2 ποτήρια χυμό παντζαριού, 90 λεπτά πριν από μια προπόνηση υψηλής έντασης.

Νερό καρύδας ή νερό σφενδάμου

Το νερό καρύδας που βρίσκεται στην μόδα, έχει ελαφρώς λιγότερες θερμίδες από τα αθλητικά ποτά. Το νερό σφενδάμου (ο χυμός από το δένδρο σφενδάμου) είναι λιγότερο γνωστό. Είναι ελαφρώς γλυκό, με μόνο 15 θερμίδες (και κάποια μέταλλα) ανά 235 ml.

Ανατροφοδοτήσου με νερό καρύδας μετά από μια προπόνηση. Δοκίμασε νερό σφενδάμου μετά από μικρότερης χρονικής διάρκειας προπονήσεις.

 

 

 

Συγγραφέας: Liz Applegate

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X