Running-Magazine-Logo

Προετοιμασία για το Μαραθώνιο : Τι προπόνηση να κάνω κάθε μήνα;

marathonios athinas

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

99  ΗΜΕΡΕΣ έμειναν για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

 

 

Αντίστροφη μέτρηση…. Μετράμε πια 99 ημέρες και λίγες ώρες…

Τι πρέπει να προσέξω τους επόμενους μήνες που ακολουθούν;

Ας χωρίσουμε τους μήνες μας και την ιδανική προπόνηση που  πρέπει να κάνουμε μέχρι τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου.

Τι προπόνηση πρέπει να κάνω τον Αύγουστο;

Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας εμπόδιο στην προπόνηση ενός δρομέα που ετοιμάζεται να τρέξει τον Μαραθώνιο. Οι υψηλές θερμοκρασίες, προκαλούν πολλά προβλήματα και μάλιστα κάποια από αυτά μπορούν να γίνουν επώδυνα και να μας βγάλουν εκτός του στόχου μας. Αυτός ο μήνας είναι ο μήνας που θα έπρεπε σε άλλη περίπτωση, εάν δεν υπήρχαν οι υψηλές θερμοκρασίες , να βάζαμε πολλά χιλιόμετρα για να αυξήσουμε την φυσική μας κατάσταση. Παρόλα αυτά οι δρομείς της χώρας μας , δεν μπορούν και δεν πρέπει να βάλουν πολλά χιλιόμετρα, γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες και η υπερβολή στην προπόνηση, θα τους εξαντλήσει οργανικά και θα φθάσουν γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου, να είναι πολύ κουρασμένοι και εξαντλημένοι.

 

Τι σημαίνει αυτό… Όχι πολλές

Έτσι τι προτείνουμε: Έξυπνη προπόνηση….!!!!

Προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, αλλά προτιμήστε 3 με 4 φορές την  εβδομάδα. Ουσιαστικά θα λέγαμε μέρα παρά μέρα. Αυτό θα μας κάνει να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερο χρόνο αποκατάστασης μετά την προπόνηση, για να μπορέσουμε να έχουμε αναπλήρωση των μεταλλικών στοιχείων, των υδατανθράκων και γενικά την γενική προστασία θα λέγαμε του οργανισμού μας.

Προτιμήστε να τρέχετε ή πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά… Κάντε μία μεγάλη χιλιομετρική απόσταση την εβδομάδα. Τελειώνοντας αυτήν   την προπόνηση, βάλτε πάγο στους μύες των ποδιών σας ή τελειώνετε το ντους σας με παγωμένο νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκουραστούν τα πόδια σας και να σταματήσετε τις φλεγμονές.

Τον Αύγουστο  οι  διαλλειματικές σας προπονήσεις πρέπει να είναι μικρές αποστάσεις και με μεγαλύτερο διάλλειμα έτσι ώστε να μην ανεβαίνει το γαλακτικό οξύ στους μύες σας και κουράζεστε. Τρέξτε αποστάσεις 200 – 400 ή 1000 μέτρων με επαναλήψεις όχι μεγαλύτερες αποστάσεις.

Μην κάνετε μεγάλες εντάσεις στην προπόνηση γιατί κινδυνεύετε να πάθετε κάποιο τράβηγμα ή θλάση. Οι μύες σας τις περισσότερες φορές είναι σε έλλειψη ηλεκτρολυτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάντε πάντα καλές διατάσεις μετά την προπόνηση.

Καλό θα είναι γύρω στα μέσα με τέλη Αυγούστου, να κάνουμε μία γενική αίματος και εξέταση για να δούμε τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό μας καθώς και σίδηρο και φεριτίνη. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες ο αιματοκρίτης μας πέφτει μία με δύο μονάδες και καλό θα είναι να προλάβουμε μεγαλύτερη πτώση, που αυτό σημαίνει μείωση της απόδοσης σας και γενική κούραση του οργανισμού μας.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, σε περίπτωση που οι εξετάσεις σας είναι έξω από το φυσιολογικό όριο.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X