Running-Magazine-Logo

Έρευνα: Μείωσε τον χρόνο σου σε αποστάσεις 5 km

5 km running dude

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ξοδεύεις πολλές ώρες στον δρόμο και στον στίβο τρεξίματος μόνο και μόνο για να μειώσεις τους χρόνους σου κατά λίγα δευτερόλεπτα; Σίγουρα υπάρχει πιο απλός τρόπος.

Ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφατα ανακάλυψαν πως το μυστικό για να τρέξεις πιο γρήγορα είναι να συμπεριφερθείς σωστά στα πόδια σου πριν. Βάλτους πάγο.

Οι δρομείς που έβαλαν πάγο στα πόδια τους πριν τον αγώνα, βελτίωσαν τους χρόνους τους περισσότερο από ένα λεπτό.

Οι έμπειροι δρομείς των δρόμων έβαλαν παγωμένες παγοκύστες πάνω στους τετρακεφάλους και στα hamstrings τους κατά την διάρκεια ενός 30 λεπτού ζεστάματος. Μετά έτρεξαν 5 km σε ζεστό περιβάλλον με υγρασία. Το αποτέλεσμα ήταν να τρέξουν περίπου 85 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον χρόνο που έκαναν πριν από την έρευνα.

Τα παγωμένα επιθέματα ανέστειλαν τα αρνητικά αποτελέσματα επιβάρυνσης από την ζέστη”, λέει η συγγραφέας της έρευνας, Carla Randall, M.Sc. “Έτσι οι αθλητές μπόρεσαν να διατηρήσουν υψηλότερη ένταση κατά την διάρκεια του αγώνα, ειδικά κατά το τελευταίο χιλιόμετρο”.

Η έρευνα υποδεικνύει πως αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο σε μικρής απόστασης αγώνες. Θα δεις όμως παρόμοια αποτελέσματα αν τρέξεις μια μεγαλύτερη απόσταση, όπως ένα αγώνα 10 km ή ένα μαραθώνιο; Η Randall δεν είναι σίγουρη.

Τα επιθέματα μπορεί να βοηθούν στην αρχή”, λέει. “Αλλά τα οφέλη μπορεί να εξαφανίζονται σε ένα μεγάλο αγώνα, ειδικά προς το τέλος του”.

Δες πως μπορείς να το δοκιμάσεις:

Περίπου 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, τύλιξε με ταινία παγωμένα επιθέματα γύρω από τις μυικές ομάδες του πάνω μέρους του ποδιού σου. Κάνε το ζέσταμα σου καθώς φοράς τα επιθέματα και αφαίρεσε τα λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Η Randall λέει να μην χρησιμοποιήσεις αυτή την μέθοδο σαν δικαιολογία για να αυξήσεις πολύ τον ρυθμό σου απ ότι θα έτρεχες χωρίς αυτά. Δεν θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν αν πιέσεις τον εαυτό σου πολύ μακρυά από τα επίπεδα αντοχής σου, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσουν να τρέξεις σχετικά πιο άνετα.

 

 

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X