Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

 

5. Δημητριακά από Quinoa με κανέλα

cinnamon

Απέφυγε τα δημητριακά που είναι πλούσια σε σάκχαρα και γέμισε το μπολ σου με quinoa (μαζί με όλα τα αξιοθαύμαστα διατροφικά της στοιχεία). Η Quinoa είναι ένα σπόρος υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, ο οποίος χρησιμοποιείται σε σαλάτες και πρώτα πιάτα σε εστιατόρια, αλλά επίσης αποτελεί μια θαυμάσια πρωινή επιλογή δημητριακών. Εκτός από την σόγια, η quinoa είναι η μόνη φυτική πηγή πλήρους πρωτεΐνης, δηλαδή περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Άρα αποτελεί πολύ καλή επιλογή πρωινού γεύματος για χορτοφάγους. Όταν προετοιμάζεις την quinoa, σαν δημητριακό στο φούρνο, δοκίμασε να προσθέσεις γάλα από αμύγδαλο, κανέλα και σταφίδες για ωραία γεύση.

 

 

 

Συγγραφέας: Kristin Kirkpatrick, MS, RD, LD. A registered dietitian and wellness manager for the Cleveland Clinic Wellness Institute. (συνέβαλε στο άρθρο η Brigid Titgemeier, nutrition assistant at the Cleveland Clinic Wellness Institute)

Επιμέλεια και κατασκευή:Runningmagazine