Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, ο καφές κάνει καλό στο συκώτι.

Οι ερευνητές επιβεβαιώνουν πως αν πίνεις μεγάλες ποσότητες καφέ, μπορείς να μειώσεις τα επίπεδα των ενζύμων που δείχνουν ζημιά στο συκώτι, και ακόμα και ο ντεκαφεϊνέ καφές μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Ο Dr. Xiao Qian από το Maryland, ο επικεφαλής της έρευνας, εξηγεί πως οι ερευνητές ήδη έχουν βρει πως ο καφές επηρεάζει το συκώτι θετικά, αλλά δεν ήξεραν πως ο ντεκαφεινέ καφές έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Όταν ο Xiao και η ομάδα του μελέτησαν τα αποτελέσματα του ντεκαφεϊνέ καφέ, χρησιμοποίησαν τα δεδομένα παρελθοντικής έρευνας που διεξήχθη 20 χρόνια πριν. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 27.800 άνθρωποι.

Η έρευνα ήταν στην πραγματικότητα διορατική για την συνολική υγεία των Αμερικανών που έκανα ιατρικά τεστ και συνεντεύξεις.

Οι επιστήμονες βρήκαν πως οι άνθρωποι που κατανάλωσαν 3 ή περισσότερα ποτήρια καφέ κάθε μέρα, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ενζύμων που δείχνουν κάποια βλάβη στο συκώτι, από αυτούς που δεν κατανάλωσαν καφέ.

 

 

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine