Running-Magazine-Logo

Μπύρα μετά την άσκηση;

beer cheers

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Έρευνες δείχνουν πως αν καταναλώνεις μέτριας ποσότητας μπύρα μετά την άσκηση, δεν έχεις αντίστροφες επιδράσεις στην αφυδάτωση του οργανισμού σου.

Μια μπύρα μετά την προπόνηση δεν είναι κάτι που πρέπει να νιώθεις άσχημα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrition, η κατανάλωση μέτριας ποσότητας μπύρας μετά την άσκηση σε ζεστές περιβαλλοντικές συνθήκες δεν έχει αντίστροφα αποτελέσματα στην αφυδάτωση.

Στην έρευνα που διεξάχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cadiz στην Ισπανία, συμμετείχαν 16 άνδρες οι οποίοι έτρεξαν για 1 ώρα στο 60% της VO2max τους υπό 35 βαθμούς Κελσίου. 2 ώρες μετά την άσκηση, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν νερό ή 660 ml μπύρας μαζί με νερό.

Και στις δύο ομάδες μειώθηκε η μάζα του σώματος μετά την άσκηση και αυξήθηκε ξανά κατά την περίοδο της επανυδάτωσης με αμελητέες διαφορές μεταξύ αυτών που κατανάλωσαν νερό και αυτούς που κατανάλωσαν μπύρα. Μετά από μετρήσεις, δεν υπήρχαν αντίστροφα αποτελέσματα στην κατανάλωση μπύρας όπως στην ισορροπία υγρών στον οργανισμό ή στην σύνθεση του σώματος. Οι ερευνητές κατέληξαν πως “Μπορούμε να συμβουλέψουμε τους τακτικούς καταναλωτές μπύρας πως η κατανάλωση μπύρας μετά την άσκηση η κάποια άλλη φυσική δραστηριότητα κάτω από ζέστη, πάντα σε μέτριες ποσότητες, δεν επηρεάζει την διαδικασίας αποκατάστασης του οργανισμού”.

Μήπως πρέπει ο τερματισμός του Μαραθωνίου να είναι έξω από την μπυραρία;

 

 

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X