11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Γορίλας τρομάζει τους δρομείς σε αγώνα βουνού και οι αντιδράσεις τους έχουν αξία ανεκτίμητη.

Όταν τρέχεις μέσα στην φύση πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για κάποια απρόοπτα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, στον αγώνα βουνού αφιερωμένο στην ημέρα της άλωσης της Βαστίλης, στο Franschhoek στην Νότια Αφρική, στις 11 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα γορίλα. Βέβαια…ήταν ένας άνδρας ντυμένος με στολή γορίλα αλλά η αλήθεια είναι πως τρόμαξε τους δρομείς και ένα φωτογράφος ήταν εκεί για να απαθανατίσει τις αντιδράσεις τους (δες εδώ).

Ένας αγώνας στο βουνό πρέπει να αποτελεί μια περιπέτεια”, λέει ο Trevor Ball, ο οργανωτής του αγώνα. “Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και η διαδρομή δεν πρέπει να είναι μονότονη με τους δρομείς να πατάνε στα ακροδάχτυλα των ποδιών τους, ψάχνοντας συνεχώς για εμπόδια, αιχμηρές πέτρες και ρίζες φυτών όλη την ώρα”.

Ο Ball λέει ότι οι δρομείς ήταν ενημερωμένοι για την ύπαρξη του γορίλα σε κάποιο σημείο της διαδρομής, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμών.

Γνωρίζοντας την ύπαρξη ενός ψυχωτικού γορίλα σε κάποιο σημείο της διαδρομής, κράτησε τους δρομείς σε εγρήγορση”, λέει ο Ball. “Αυτή την χρονιά βρήκαμε ένα θαμνώδες σημείο της διαδρομής ώστε ο γορίλας να είναι καλά κρυμμένος”.

αγώνας-βουνού-gorilla1

Περίπου 1200 δρομείς συμμετείχαν σε μια από τις τέσσερις αποστάσεις, από το 15ο km έως το 50o km. Είναι η πέμπτη χρονιά που γίνεται αυτός ο αγώνας. Ο Γορίλας, λέει ο Ball, έχει γίνει κάτι σαν παράδοση.

Δεν είμαστε εμείς, οι ομάδα διοργάνωσης, που διασκεδάζουμε τους δρομείς αλλά μάλλον οι δρομείς διασκεδάζουν εμάς”, λέει ο Ball. “Πήραμε την ιδέα από το βιβλίο του Hannibal Lecter, ‘How to Organize a Running Event’ “.

Ο γορίλας που τρομάζει τους δρομείς είναι ένα από τα highlight του αγώνα που περιλαμβάνει “τραπέζι ανεφοδιασμού με ζεστή σοκολάτα, Γαλλίδες καμαριέρες να σερβίρουν λικέρ και ένα μετάλλιο αγώνα να είναι ένα δενδρύλλιο”, λέει ο Ball. Το γεγονός γίνεται τον χειμώνα και οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις χιονισμένες βουνοκορφές και τους παγωμένους καταρράχτες.

Οι αγώνες τρεξίματος πρέπει να απολαμβάνονται στο μέγιστο”, λέει ο Ball. “Βλέποντας τους δρομείς να διασκεδάζουν τόσο πολύ και μια πολύ καλή στιγμή γέλιο, αξίζουν όλο τον κόπο”.

Όταν ρωτήσαμε πως βίωσε ο γορίλας αυτή την εμπειρία, ο Ball είπε: “ ‘Ug, aaaaaargh, grunt’, που σημαίνει, “Ευχαριστώ για τις μπανάνες’ ”.

αγώνας-βουνού-gorilla4

 

 

 

Συγγραφέας: Megan Hetzel

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine