11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Νέα μελέτη υποστηρίζει πως η κατανάλωση σοκολάτας γάλακτος ή μαύρης σοκολάτας σε τακτική βάση, μπορεί να μειώσει τους κινδύνους καρδιακών νόσων και ενός εμφράγματος, και να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς σου.

Βρετανοί ερευνητές ανέφεραν (16/06/2015) πως μεσήλικες ή μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που κατανάλωναν 100 gr σοκολάτας καθημερινά, φαίνεται πως είχαν πολλά πολλά οφέλη για την καρδιά τους.

Και οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή την έρευνα έτρωγαν σοκολάτα γάλακτος, η οποία σε γενικές γραμμές δεν θεωρείται τόσο υγιεινή όσο η μαύρη σοκολάτα γιατί περιέχει περισσότερα σάκχαρα και λίπος”, σημειώνουν οι ερευνητές.

Οι άνθρωποι που θέλουν να καταναλώνουν σοκολάτες δεν πρέπει να ανησυχούν τόσο πολύ για την καρδιαγγειακή υγεία τους”, λέει ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, Dr. Phyo Myint, chair of medicine of old age, στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen στην Σκοτία. “Δεν βρήκαμε επιβλαβή αποτελέσματα της σοκολάτας στον οργανισμό των συμμετεχόντων στην έρευνα. Το κλειδί είναι στην ποσότητα η οποία πρέπει να κυμαίνεται σε μέτρια μεγέθη”.

Ενώ η έρευνα αποκάλυψε κάποια σύνδεση μεταξύ της σοκολάτας και της υγείας της καρδιάς, δεν μπόρεσε να αποδειχθεί ότι η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά.

Οι ερευνητές για να εξάγουν τα αποτελέσματα τους βασίστηκαν στα ευρήματα που προέκυψαν από, σχεδόν 21.000 ενήλικους. Αυτοί συμμετείχαν σε έρευνα που εντοπίσει τον αντίκτυπο της διατροφής στην μακροχρόνια υγεία 25.000 ανδρών και γυναικών στο Norfolk της Αγγλίας.

Οι συμμετέχοντες παρατηρήθηκαν για σχεδόν 12 έτη, χρονική διάρκεια κατά την οποία μόνο το 14% αυτών αρρώστησαν είτε από καρδιακές νόσους ή από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Οι ερευνητές απέδειξαν πως οι άνθρωποι που έτρωγαν σοκολάτα κάθε μέρα, περίπου 100 gr, είχαν 14% μικρότερο ποσοστό να εμφανίσουν καρδιακές νόσους και 23% μικρότερο ποσοστό εμφράγματος, σε σχέση με αυτούς που δεν έτρωγαν σοκολάτα.

Μετά οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας με αυτά 9 άλλων ερευνών που αφορούσαν την κατανάλωση σοκολάτας και την σχέση της με τις καρδιακές νόσους. Συνολικά μελετήθηκαν σχεδόν 158.000 άνθρωποι.

Αυτή η ανάλυση παρήγαγε ακόμα πιο ισχυρά αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που κατανάλωσαν την περισσότερη σοκολάτα, 100 gr, μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων κατά 29% και τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 21%, σε σχέση με αυτούς που δεν έτρωγαν σοκολάτα. Είχαν επίσης 45% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρδιακά νοσήματα και έμφραγμα.

 

Συυγραφέας: Dennis Thompson, WebMD

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine