Running-Magazine-Logo

Νεροκάρδαμο για σκληρή προπόνηση

nerokardamo

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ιδανική τροφή για την αποθεραπεία του οργανισμού μετά την έντονη άσκηση είναι το καρύκευμα νεροκάρδαμο, το οποίο μάλιστα προστατεύει και το DNA.

Σύμφωνα με νέα μελέτη από ειδικούς των πανεπιστημίων του Εδιμβούργου και του Ολστερ, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «British Journal of Nutrition», η κατανάλωση νεροκάρδαμου μπορεί να εμποδίσει την πρόκληση ζημιών εξαιτίας της έντονης γυμναστικής και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της. Ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Μαρκ Φόγκαρτι από τη Σχολή Αθλητικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, εξηγεί ότι παρά το γεγονός ότι γνωρίζεις πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι η σωματική άσκηση για τον οργανισμό σου, όταν ξεπερνάς τα όρια έχεις αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αυξημένη ζήτηση του σώματός σου για ενέργεια μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση ελεύθερων ριζών οι οποίες μπορούν να βλάψουν το DNA».

Οι Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν στο πλαίσιο της έρευνάς τους ότι η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας νεροκάρδαμου μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων σημαντικών αντιοξειδωτικών βιταμινών που προστατεύουν τον οργανισμό σου. Οι ειδικοί εξέτασαν δέκα υγιείς ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη. Επί οκτώ εβδομάδες έτρωγαν 85 γραμμάρια νεροκάρδαμου τη μέρα και γυμνάζονταν σε έντονο ρυθμό, σε διάδρομο τρεξίματος. Αργότερα, το πείραμα επαναλήφθηκε ξανά για οκτώ εβδομάδες χωρίς οι αθλητές να καταναλώνουν νεροκάρδαμο. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα του καρυκεύματος δεν εξαρτιόνταν από τη συχνότητα και την ποσότητα κατανάλωσης του. Μια μικρή ποσότητα δύο ώρες πριν από την άσκηση ήταν αρκετή για να επιτελέσει το έργο της.

 

 

 

Πηγή: tanea.gr

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X