Running-Magazine-Logo

Έξω από τα δόντια Αποκαλύψεις για τους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους

dion

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ψάξαμε και βρήκαμε ένα άκρως αιχμηρό video που μιλάει για τους Έλληνες Δρομείς και ιδιαίτερα για την Elite του Μαραθωνίου σε επίπεδο δρομέων , πολιτείας και γυμναστών!

Σε εκπομπή στο Dion TV βρέθηκαν 2 κορυφαίοι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι : Ο Σπύρος Ανδριόπουλος και ο Κυριάκος Λαζαρίδης.

Βλέποντας την εκπομπή θα παρατηρήσουμε μερικές αιχμηρές παρατηρήσεις στην αρχή από τον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Κυριάκο Λαζαρίδη

” Για να είσαι Μαραθωνοδρόμος πρέπει να θυσιάσεις την προσωπική σου ζωή ” .. ” Όταν θέλεις να ασχοληθείς με το Μαραθωνίο δεν τον τρέχεις για πλάκα, χρειάζεσαι 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα και όχι για μισή ωρίτσα. Ο πρωταθλητισμός θέλει θυσίες , διπλές αν όχι τριπλές προπονήσεις.

” Για παράδειγμα Πρέπει στο μπάνιο να μην κάθεσαι στον ήλιο .. ενώ βλέπεις τα άλλα αγωνίσματα , βλέπεις το καλοκαίρι πάνε Μύκονο και λένε ότι είμαστε αθλητές και γυμνάστριες. Αυτά είναι φρου-φρου κι αρώματα

Το πρόβλημα είναι ότι δε βλέπουμε βελτιώσεις στο χρόνο των Αθλητών κι αυτό είναι ληπυρό!

Το 1982 με 2 ώρες και 20 λεπτά ήμουν 5ος και φέτος ο πρώτος Έλληνα είναι στο 2 ώρες και 24

Μία ακόμη αιχμηρή τοποθέτηση έγινε για τους προπονητές!

“Αυτό το αποδίδω ότι δεν γίνεται σωστά η εκγύμναση τους.” 

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι το διαδίκτυο 

” Πάνε όλοι και αντιγράφουν προγράμματα από το διαδίκτυο. Μα δεν είναι έτσι! Ο κάθε αθλητής πρέπει να κάνει ξεχωριστή προπόνηση. Βγάζουν ένα πρόγραμμα από το διαδίκτυο και το εκτελούν.”

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παθαίνουν υπερκόπωση , να τραυματίζονται , δεν κάνουν τους χρόνους τους , βιάζονται και υπάρχουν και τα ατυχήματα ( μακρυά από εμάς ) που φεύγουν από τη ζωή γιατί δεν προσέχουν με τις ιατρικές τους εξετάσεις.

Επίσης , και ένα πολύ κύριο σημείο το οποίο αναφέρθηκε στην επιτροπή του Μαραθωνίου είναι ότι αυτή τη στιγμή δε δίνεται στον Έλληνα / Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο ούτε ένα τάλαντο.

Ακούτε Μαραθώνιο της Αθήνας , ακούτε εκατομμύρια ευρώ .. ρωτήστε αν υπάρχει ένας Έλληνας Μαραθωνοδρόμος , υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στο Εξωτερικό;

Και αυτό γιατί , η πολιτεία δε δίνει καμία βοήθεια στους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους. Τι είναι σε αυτούς τους 4-5 Μαραθωνοδρόμους να δώσει η πολιτεία 500 ευρώ για να καλύψει τη διατροφή τους .. Δεν το κάνουν!

Δεν υπάρχει εκπροσώπηση σε παγκόσμια πρωταθλήματα, σε καμία μεγάλη διοργάνωση. Θα μπορούσε να στείλει 2-3.

Ο Σπύρος Ανδριόπουλος αναφέρει

“Τα νέα παιδιά δεν έχουν μάθει να γυμνάζονται , έχουν μάθει στα εύκολα. Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο και πολύ πόνο και πολύ κόπο.”

Εμείς μάθαμε τα νέα παιδιά να τα έχουν όλα. Ίσως κι αυτός είναι ένας λόγος

Η επίδοση κάτω από τα 2ώρες και 18 λεπτά είναι εύκολη επίδοση για κάποιον που γυμνάζεται υπεύθυνα υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας!

Ο Κυριάκος Λαζαρίδης προσθέτει

Εγώ δεν βλέπω βελτίωση .. κάθε χρόνο κάνουμε και χειρότερους χρόνους. Από το 2010 ειδικά , κάθε χρόνο αυξάνονται οι χρόνοι αντί να πέφτουν.

Όλη τη συζήτηση μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω Video

 

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X