Running-Magazine-Logo

Οι 10 ύπουλοι τραυματισμοί των Δρομεών

travmatismos

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

10. Φουσκάλες.

Συχνά οι δρομείς ταλαιπωρούνται από φουσκάλες στα πόδια . Προκαλούνται λόγω της τριβής μεταξύ του δέρματος και των παπουτσιών .Για την πρόληψη συνίσταστε:
• σταδιακή χρησιμοποίηση των νέων παπουτσιών
• χρήση χοντρών καλτσών
• χρήση βαζελίνης στις περιοχές που είναι επιρρεπείς

11.Καταστάσεις που σχετίζονται με την θερμοκρασία.
• Ηλιακό έγκαυμα
• Θερμοπληξία
• Κρυοπαγήματα
• Υποθερμία
Αποτελούν καταστάσεις με τις οποίες έρχονται συχνά αντιμέτωποι οι αθλητές . Χρειάζεται πάντα σωστή ένδυση , καλή ενυδάτωση, χρήση αντηλιακού και καπέλου.

Γενικές συμβουλές για την πρόληψη τραυματισμών

Με τη λήψη μερικών προφυλάξεων και τον προγραμματισμό, μπορείτε να αποτρέψετε πολλούς κοινούς τραυματισμούς
Ακούστε το σώμα σας: Μην αγνοείτε τον πόνο. Μια μικρή ενόχληση ίσως είναι εντάξει, αλλά αν παρατηρήσετε συνεχή πόνο σε μυ ή άρθρωση που δεν βελτιώνονται με την ανάπαυση, δείτε το γιατρό σας
Δημιουργήστε ένα πλάνο τρεξίματος: Αθληθείτε υπό την επίβλεψη ενός γυμναστή-προπονητή. Ένας γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα άθλησης που συνάδει με τις δυνατότητες της φυσικής σας κατάστασης.
Προθέρμανση και διατάσεις : Πολλοί τραυματισμοί συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της ανεπαρκούς προθέρμανσης . Πριν και μετά το τρέξιμο, κάντε καλές διατάσεις των μυών – ειδικά των γαστροκνήμιων , των hamstrings και των τετρακέφαλων.
Μυϊκή ισχύς: Προσθέστε βάρη και κοιλιακούς στο πρόγραμμά σας.
Ποικιλία άσκησης : Προσθέστε στο πρόγραμμα σας και άλλα ήδη άσκησης. Όχι μόνο το τρέξιμο. Δοκιμάστε το κολύμπι, ποδηλασία, τένις, ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Αυτό βοηθά στην αποφυγή τραυματισμών κατάχρησης που συμβαίνουν πιο συχνά όταν κάνετε το ίδιο είδος άσκησης ξανά και ξανά.
Κατάλληλη ένδυση: Να φοράτε ελαφριά ρούχα που »αναπνέουν» και απορροφούν την υγρασία μακριά από το δέρμα σας. Επίσης, φορέστε ένα καπέλο για προστασία από τον ήλιο και το κρύο.
Κατάλληλα παπούτσια- κάλτσες: Φοράτε κατάλληλες κάλτσες και παπούτσια με καλή υποστήριξη. Αν οι σόλες των παπουτσιών σας έχουν φθαρεί, ήρθε η ώρα να πάρετε ένα νέο ζευγάρι. Αν έχετε προβλήματα με τα πόδια, όπως πλατυποδία ή υψηλές ποδικές καμάρες, θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση ορθωτικών ένθετων στο παπούτσι.
Τρέξτε με σύνεση: Τρέξτε σε μια επίπεδη, λεία επιφάνεια και αποφύγετε τους απότομους λόφους μέχρι το σώμα σας συνηθίζει στην δραστηριότητα.
Ασφάλεια: Ασκηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε χώρους που φωτίζονται καλά. Αν τρέχετε με ακουστικά, ρυθμίστε την ένταση αρκετά χαμηλή ώστε να μπορείτε να ακούσετε τα αυτοκίνητα και άλλους θορύβους. Τρέξτε με παρέα, όταν μπορείτε.
Καιρός: Παρακολουθήστε τις καιρικές συνθήκες πριν πάτε για τρέξιμο. Μην τρέχετε έξω, αν η θερμοκρασία είναι πάνω από 32 βαθμούς Κελσίου , κάτω από το μηδέν, ή η υγρασία είναι υψηλή.
Καλή ενυδάτωση: Βεβαιωθείτε ότι πίνετε ένα επιπλέον 1 1/2 έως 2 1/2 φλιτζάνια νερό τις ημέρες που τρέχετε από ότι συνήθως. Αν τρέχετε για περισσότερο από μία ώρα, πιείτε ένα αθλητικό ποτό για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που χάνονται με τον ιδρώτα.

Αναγνωστόπουλος Ι. Δημήτριος MD,Msc.
Ορθοπαιδικός Χειρούργος
Επιμελητής Metropolitan Hospital

Εξειδίκευση στις παθήσεις του άκρου ποδός και της ποδοκνημικής στα Νοσοκομεία Weil Foot Ankle and Orthopaedic Institute Chicago USA

Royal Orthopaedic Hospital Birmingham UK

Msc στα μεταβολικά νοσήματα των οστών της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 Κινητό: 6948506438
Τηλ. ιατρείου/fax : 2634302959
Διεύθυνση: Φαρμάκη 6 Ναύπακτος
web site: www.footankle.gr

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X