Running-Magazine-Logo

Οι 10 ύπουλοι τραυματισμοί των Δρομεών

travmatismos

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

1. Γόνατο του δρομέα.

Αφορά κυρίως τους αθλητές δρόμου. Μπορεί ωστόσο να παρουσιαστεί και σε οποιονδήποτε αθλητή με έντονη δραστηριότητα που περιλαμβάνει συχνή κάμψη του γόνατος (ποδηλασία). Κύριο σύμπτωμα αποτελεί ο πόνος ο οποίος εμφανίζεται πίσω και γύρω από την επιγονατίδα.

Αίτια
Απώλεια ευθυγράμμισης του γόνατος : Όταν ο άξονας του γόνατος δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένος τα φορτία που δέχεται η άρθρωση δεν κατανέμονται σωστά. Το ίδιο συμβαίνει εάν η επιγονατίδα δεν είναι τοποθετημένη στην προβλεπόμενη ανατομική θέση.
Πλατυποδία : Εάν το πέλμα δεν πατάει σωστά δημιουργείται τάση στου μύες και τους τένοντες η οποία υπό συνθήκες έντονης αθλητικής δραστηριότητας μπορεί να εκτονώνεται στο γόνατο.
Σύνδρομο Υπερκόπωσης του Γόνατος : Η επαναλαμβανόμενη κάμψη ή υπέρκαμψη του γόνατος ερεθίζει το νευρικό πλέγμα της επιγονατίδας καθώς και του τένοντες και τους συνδέσμους του γόνατος προκαλώντας αίσθημα πόνου.
Αδύνατος τετρακέφαλος μυς
Θεραπεία: Ξεκούραση και αποφόρτιση του γόνατος , παγοθεραπεία, συμπίεση, χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και διατάσεις, χρήση ορθοτικών πελμάτων σε περιπτώσεις πλατυποδίας

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X