11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Δεν χρειάζεσαι ακριβά μηχανήματα γυμναστικής ή ελεύθερα βάρη για να αυξήσεις την μυική σου δύναμη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, είναι δυνατό να αναπτυχθείς μυικά χρησιμοποιώντας λάστιχα γυμναστικής. Ερευνητές από την Μαλαισία και την Αυστραλία απόδειξαν με την χρήση ηλεκτρομυογραφήματος, πως η μυική ανάπτυξη ήταν μεγαλύτερη με την χρήση λάστιχων γυμναστικής κατά την κάμψη δικεφάλων των χεριών, σε σύγκριση με την χρήση ελεύθερων βαρών. Τα λάστιχα γυμναστικής έδωσαν τα μέγιστα αποτελέσματα όταν μειώθηκε το μήκος τους κατά 30%, όπου και αυξήθηκε η αντίσταση.

Κατά την έρευνα, δεν προτείνεται η εγκατάλειψη των παραδοσιακών μεθόδων προπόνησης, αλλά να γίνει μια προσθήκη, της άσκησης με λάστιχα γυμναστικής, στο προπονητικό πρόγραμμα, σε περίπτωση που υπάρξει μια κάμψη στην μυική σου ανάπτυξη και δύναμη.

Τα λάστιχα γυμναστικής είναι φθηνά, δεν έχουν βάρος, είναι εύκολο να μεταφερθούν οπουδήποτε και μπορείς, σχεδόν οπουδήποτε, να εκτελέσεις με αυτά, υψηλής ποιότητας ασκήσεις με αντιστάσεις.

 

 

 

Πηγή: European Journal Sport Science, 13: 155-163, 2013