Running-Magazine-Logo

Ασκήσεις ενδυνάμωσης για πιο δυνατά πατήματα

mixaniki somatos

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Γιατί η καλύτερη μηχανική οδηγεί σε καλύτερους χρόνους

Σίγουρα αν τρέχεις, πρέπει να στοχεύεις ώστε να έχεις ένα καλό διασκελισμό και ένα δυνατό πάτημα. Τότε μπορείς να πετύχεις πιο γρήγορους χρόνους στους αγώνες και να καταφέρεις να τρέξεις μεγαλύτερες αποστάσεις με λιγότερη προσπάθεια, ενώ παράλληλα μειώνεις τις πιθανότητες τραυματισμού. Ο Προπονητής και φυσικοθεραπευτής Jack Cady, λέει πως υπάρχουν δύο τρόποι για να βελτιώσεις το πάτημα σου. Θα πρέπει να διορθώσεις τον τρόπο με τον οποίο τρέχεις, το στυλ σου δηλαδή, και να κάνεις τις κατάλληλες ασκήσεις ενδυνάμωσης ώστε να έχεις καλύτερη μηχανική στο τρέξιμο σου.

 

1) Άρση γονάτου με το ένα πόδι

Δυναμώνει τις μυικές ομάδες που ευθύνονται για την κάμψη και την ευλυγισία του ισχίου και του γονάτου και αποτρέπει τον υπερβολικό διασκελισμό.

Εκτέλεση: Σταθεροποίησε την μια άκρη ενός λάστιχου αντίστασης – γυμναστικής στον δεξί σου αστράγαλο, η άλλη άκρη πρέπει να είναι δεμένη σε ένα ασφαλές σταθερό σημείο. Σήκωσε το γόνατο σου ψηλά, ευθεία μπροστά σου, αφήνοντας το άλλο πόδι να τεντώσει πίσω σου. Κατέβασε το ανασηκωμένο πόδι πίσω στην αρχική σου θέση χωρίς να το αφήσεις να ακουμπήσει στο έδαφος, κρατώντας έτσι ισορροπία με το πόδι που πατάει. Εκτέλεσε 3 σετ με 25 επαναλήψεις για το κάθε πόδι

2) Όρθια ροκανίσματα με το ένα πόδι

Βελτιώνει την ικανότητα σου να αντιστέκεσαι σε περιστροφικές κινήσεις καθώς τρέχεις.

Εκτέλεση: Κράτησε την μια άκρη ενός λάστιχου γυμναστικής στο δεξί σου χέρι ενώ η άλλη άκρη πρέπει να είναι δεμένη σε ένα ασφαλές σταθερό σημείο. Σήκωσε και τα δύο σου χέρια πάνω από το κεφάλι σου, έχοντας τους αγκώνες σου στο ίδιο ύψος με το κεφάλι σου. Κάνε ένα βήμα μπροστά ώστε να νιώθεις την αντίσταση του λάστιχου και ανασήκωσε ελαφρώς το δεξί σου πόδι από το έδαφος. Κρατώντας τους γοφούς σου σταθερούς, σκύψε ελαφρώς προς τα εμπρός, εκτελώντας μια μικρή σύσπαση-ροκάνισμα στους κοιλιακούς σου. Εκτέλεσε 3 σετ με 1215 επαναλήψεις για κάθε πόδι.

3) Όρθια κωπηλατική με το ένα χέρι

Δυναμώνει τους μύες που κρατάνε τους ώμους σου πίσω προλαμβάνοντας την κυρτότητα της πλάτης.

Εκτέλεση: Πέρνα ένα λάστιχο γυμναστικής γύρω από ένα σταθερό σημείο, κράτησε με τεντωμένα χέρια και τις 2 του άκρες, μια σε κάθε χέρι απομακρύνσου από το σταθερό σημείο ώστε να νιώσεις μια μικρή αντίσταση. Κρατώντας το ένα σου χέρι τεντωμένο, τράβηξε με το άλλο σου χέρι το λάστιχο κατευθείαν στο στήθος σου, κράτησε αυτή την θέση για 3-5 δευτερόλεπτα και επέστρεψε αργά αργά στην αρχική σου θέση. Εκτέλεσε 3 σετ με 12-15 επαναλήψεις.

4) Γέφυρα σε μπάλα γυμναστικής με άρση του γόνατος

Δυναμώνει τους μύες του κορμού και προλαμβάνει ανεπιθύμητες περιστροφικές κινήσεις των γοφών και της λεκάνης.

Εκτέλεση: Ακούμπησε τους πήχεις σου πάνω σε μια μπάλα γυμναστικής και το σώμα σου σε ευθεία σε στάση γέφυρας. Οι αγκώνες σου θα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σου. Ανασήκωσε το δεξί σου γόνατο προς το στήθος σου, μέχρι να ακουμπήσει στην μπάλα γυμναστικής έχοντας το αριστερό σου πόδι διαρκώς τεντωμένο. Εκτέλεσε 2-3 σετ με 12-15 επαναλήψεις για το κάθε πόδι.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X