Running-Magazine-Logo

9 τροφές για Καύση Θερμίδων

healthy eat

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Εκτόξευσε τον μεταβολισμό σου, ώστε να καίει περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα.

Αυτές οι τροφές – θαύματα από το βιβλίο του Γιατρού Gerard E. MullinGood Gut Diet, θα επιταχύνουν την καύση θερμίδων στον οργανισμό σου ώστε να δεις τα αποτελέσματα που πάντα επιθυμούσες.

1) Αυγά

Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχουν όλα τα αναγκαία αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι αν τρως αυγά στο πρωινό σου, νιώθεις πλήρης για μεγαλύτερο διάστημα και μειώνεις την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων. Έρευνες λένε πως αν καταναλώνεις ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη, μειώνεται η όρεξη σου κατά την διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

2) Σπόροι Chia

Οι σπόροι chia χρησιμοποιούνται σαν φαρμακευτική τροφή στην Κεντρική και την Νότια Αμερική αλλά και σε άλλους πολιτισμούς, για την πρόληψη του διαβήτη, της παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι σπόροι αυτοί είναι γεμάτοι από υγιεινά, αντιφλεγμονώδη λιπαρά, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και βοηθάνε να παραμείνεις για περισσότερη ώρα με μια αίσθηση πληρότητας. Μια κουταλιά από αυτούς τους ισχυρούς σπόρους, περιέχουν 2,5 gr ω-3 λιπαρά οξέα, 4,5 gr φυτικές ίνες, 3gr πρωτεΐνης και πολλά άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά.

3) Κανέλα

Η κανέλα είναι ένας ισχυρός λιποδιαλύτης που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει τον οργανισμό σου να μπλοκάρει την απορρόφηση της γλυκόζης και ενισχύει την λειτουργία της ινσουλίνης να ρίξει το ζάχαρο στο αίμα σου. Αυτός ο αντιφλεγμονώδης παράγοντας επίσης λειτουργεί αντισταθμιστικά στην αποθήκευση λίπους και στην παχυσαρκία. Έχει αποδειχθεί ότι καθυστερεί τις γαστρικές κενώσεις, οι οποίες σταθεροποιούν τον ζάχαρο, καθυστερώντας την μεταφορά του στο λεπτό έντερο.

4) Μούρα

Τα μούρα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, χημικές ενώσεις που καταπολεμούν τις ασθένειες, που παρέχουν πολλά καρδιαγγειακά οφέλη. Αυτά τα αποτελέσματα παρατηρούνται στα μύρτιλλα (cranberries), στις φράουλες και στα βατόμουρα (blueberries). Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι αυτές οι χημικές ενώσεις (πολυφαινόλες) μειώνουν τον ρυθμό αύξησης του σωματικού βάρους, αναστέλλουν την διαδικασία αποθήκευσης σωματικού λίπους στον οργανισμό σου, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιδιαβητικές ιδιότητες και μεταβάλλουν την χλωρίδα του εντέρου ώστε να αναστείλουν την ανάπτυξη παθογόνων παραγόντων.

5) Τζίντζερ

Συχνά η επιστήμη αναφέρεται στην κατανάλωση τζίντζερ σαν την “παγκόσμια θεραπεία”. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τονώνει τα φαινόμενα στον γαστρεντερικό σωλήνα. Το καυτερό του απαλύνει την πείνα, αυξάνει την καύση λίπους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θεραπεία ώστε να μειώσει κάποια άσχημα συμπτώματα χώνεψης όπως δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, φουσκώματα, επιγαστρική δυσφορία, οισοφαγική παλινδρόμηση και ναυτία. Δοκίμασε να προσθέσεις λίγα κομματάκια τζίντζερ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Θα ηρεμήσει το στομάχι σου και θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος.

6) Πράσινο τσάι

Όταν πρόκειται για χάσιμο βάρους και κάψιμο λίπους, το πράσινο τσάι βγαίνει πρώτο στις επιλογές σου, με πολλά οφέλη, μαζί με το μαύρο τσάι και τον καφέ. Η καφεΐνη που περιέχει το πράσινο τσάι, ενισχύει την δαπάνη ενέργειας και την οξείδωση του λίπους ενεργοποιώντας το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Από την άλλη, οι πολυφαινόλες που περιέχει, εξουδετερώνουν την αντανακλαστική μείωση του μεταβολισμού κατά την ξεκούραση, η οποία συνήθως συμβαδίζει με το χάσιμο βάρους. Πιες 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ημερησίως. Το πράσινο τσάι εμφανίζεται να έχει και προβιοτικές ιδιότητες, βοηθάει να αναπτυχθεί η χλωρίδα του εντέρου που ευθύνεται για την καύση λίπους. Οι κατεχίνες που περιέχει επίσης βοηθάνε στην υγεία του γαστρεντερικού σου σωλήνα με ένα τρόπο που ισορροπεί τις ορμόνες της πείνας.

7) Αβοκάντο

Τα αβοκάντο συγκαταλέγονται στις υπερτροφές γιατί περιέχουν ένα μεγάλο πλήθος από υγιεινά, αντιφλεγμονώδη λιπαρά, σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης, πλήθος θεραπευτικών φυτοθρεπτικών συστατικών και μια μεγάλη ποσότητας φυτικών ινών (11 με 17 gr ανά 1 φρούτο). Το έλαιο του αβοκάντο είναι υψηλό σε περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα συμπεριλαμβανομένων ω-9 λιπαρών οξέων ή αλλιώς ελαϊκό οξύ, ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ που κατευνάζει την πείνα. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει το αβοκάντο επίσης προστατεύουν από το λίπος που συσσωρεύεται γύρω από τους κοιλιακούς σου. Μισό αβοκάντο την ημέρα μπορεί να μειώσει την πείνα για 5 ώρες μετά το γεύμα, καθώς επίσης αυξάνει και την αίσθηση της πληρότητας και ευχαρίστησης.

8) Κινόα

Η κινόα, αυτός ο αποξηραμένος καρπός του φυτού κινόα που δεν περιέχει γλουτένη, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το κλειδί για την ρύθμιση της ενέργειας και τον έλεγχο του ζάχαρου στο αίμα. Άλλη ένα πλεονέκτημα: Προκαλεί το αίσθημα της πληρότητας. Μια έρευνα από το Παν/μιο του Μιλάνου έδειξε πως η κινόα έχει μεγάλη επίδραση κορεσμού στον οργανισμό σου, την μεγαλύτερη μεταξύ των σπόρων χωρίς γλουτένη. Πρέπει όμως να προσέξεις 2 πράγματα. Πρώτον, η κινόα είναι επικαλυμμένα με σαπωνίνη, μια δυνητικά τοξική, πικρή χημική ένωση. Έτσι ξέπλυνε καλά πριν το μαγείρεμα και μην φοβάσαι γιατί δεν μειώνονται με αυτό τον τρόπο τα διατροφικά οφέλη της κινόα. Δεύτερον, αυτή η υπερτροφή περιέχει οξαλικά οξέα, τα οποία μπορεί να είναι ένα πρόβλημα αν έχεις πρόβλημα με πέτρες οξαλικού ασβεστίου στα νεφρά σου.

9) Καυτερές πιπεριές Cayenne

Η καψαϊκίνη που περιέχουν, πυροδοτεί την καύση λίπους στον οργανισμό σου γιατί ενεργοποιεί μια στρεσογόνα ορμόνη του συμπαθητικού συστήματος. Όταν το συμπαθητικό, νευρικό σου σύστημα, ή αλλιώς το σύστημα αντίδρασης, ενεργοποιείται, απελευθερώνονται στο αίμα σου κάποιες ορμόνες, όπως η επινεφρίνη και η νορεπινεφρίνη, που ονομάζονται κατεχολαμίνες. Αυτή η διαδικασία αυξάνει την θερμογένεση στο σώμα σου, σύμφωνα με την οποία το λίπος οξειδώνεται πιο αποτελεσματικά. Αυτό σημαίνει ότι το λίπος μετατρέπετε σε καύσιμο για την μεταβολική θερμότητα μέσα σε μόλις 20 λεπτά μετά την κατανάλωση καυτερών πιπεριών. Μείνε μακρυά από συμπληρώματα καψαϊκίνης και κατανάλωσε ολόκληρη την τροφή.

 

 

 

Gerard E Mullin, MD

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X