Αμύγδαλα, Καρύδια και Καρποί: Περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, φώσφορο. Προστατεύουν από κρίσεις υπερφαγίας, καρδιαγγειακά νοσήματα και κάποιες μορφές καρκίνου. Γενικώς οι ξηροί καρποί, όπως γνωρίζεις, είναι μια τροφή που αποτελεί πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Ειδικά τα αμύγδαλα όμως έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση σε θρεπτικά συστατικά από όλους τους ξηρούς καρπούς, και προσφέρουν στον οργανισμό μαγνήσιο, άφθονες φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνη, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο και καλά λιπαρά. Επίσης τα αμύγδαλα έχουν την ικανότητα να μετριάζουν το αίσθημα τη πείνας και να σε κρατούν χορτάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφεύγοντας έτσι την κατανάλωση περιττών θερμίδων που θα καταλήξουν λίπος στο σώμα σου.