Running-Magazine-Logo

10 τρόφιμα φυσικά… “βιάγκρα” – Αφροδισιακές τροφές

sokolata

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Τα αφροδισιακά είναι πάντα ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης, κάτι για το οποίο, κατά καιρούς έχεις ψάξει, και ενδεχομένως να έχεις δοκιμάσει κιόλας, για να δεις αν λειτουργούν. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τρόφιμα που θεωρείται ότι έχουν τέτοιες ιδιότητες.

Φύτρο σταριού

Δεν περιέχει μόνο φυτικές ίνες -που κάνουν καλό στην καρδιά και ενισχύουν την αντοχή- αλλά περιέχουν και το αμινοξύ αργινίνη, το οποίο είναι αγγειοδιασταλτατικό. Ο διευθυντής του τμήματος αθλητικής διατροφής του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, Λέσλι Μπόντσι, αναφέρει ότι το αποκαλούν “το βιάγκρα του αθλητή καθώς αυξάνει τη διοχέτευση του οξυγόνου σε όλα τα όργανα του σώματος».

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα σε βάζει σε… κλίμα αγκαλιά», τονίζει ο σεξολόγος Ερικ Αμαρανθ. “Έχω διαπιστώσει ότι λειτουργεί», λέει τονίζοντας ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. “Βοηθά στη διατήρηση του LDL, της κακής χοληστερόλης, σε χαμηλά επίπεδα, και στο να κρατιούνται οι αρτηρίες ανοιχτές. Άρα το αίμα ρέει καλύτερα. Η σοκολάτα είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο (που καταπραΰνει τα νεύρα), μεθυλξανθίνες (που ενισχύουν τη λίμπιντο) και φαινυλαλανίνη, ένα αμινοξύ που παράγει ντοπαμίνη», προσθέτει.

Φράουλες

Οι φράουλες έχουν βιταμίνη Β, η οποία λειτουργεί και ως αντιοξειδωτικό και οι οποίες, σύμφωνα με τον παθολόγο Στίβεν Λαμ είναι απαραίτητη για υγιή νεύρα και προσθέτει: “Οτιδήποτε είναι καλό για το νευρικό σύστημα, είναι καλό και για την καλή σεξουαλική λειτουργία».

Φασολάκια

Τα φασολάκια κρατούν χαμηλά την πίεση και τη χοληστερόλη, ενώ τα φυτοοιστρογόνα που περιέχουν, βοηθούν και στην καλύτερη λίπανση του κόλπου.

Στρείδια

Ένα και μόνο στρείδι περιέχει την απαραίτητη ημερήσια δόση ψευδαργύρου, ο οποίος όπως είναι γνωστό τονώνει τη σεξουαλική λειτουργία.

Σπόροι κολοκύθας

Τα σπόρια της κολοκύθας περιέχουν φυτοστερόλες που είναι γνωστό ότι ρίχνουν τη χοληστερόλη αλλά και ψευδάργυρο, τα οφέλη του οποίου περιγράφηκαν παραπάνω.

Λάχανο

Το λάχανο περιέχει μαγνήσιο και βιταμίνη Β και δίνει απίστευτη ενέργεια. Επίσης, το κατσαρό λάχανο περιέχει νιασίνη, που τονώνει τη ροή του αίματος.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα βοηθούν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Και όπως είναι γνωστό, το καρδιαγγειακό σύστημα σχετίζεται με την σεξουαλική ανδρική λειτουργία. Επίσης, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, ενώ τα πολυακόρεστα λίπη που περιέχουν προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία με τον ίδιο τρόπο που τα προστατεύουν τα ω3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια.

Βραστές ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που κρατούν τον προστάτη υγιή. Ένα συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό που περιέχουν έχει ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι ο οργανισμός σου, το απορροφά καλύτερα όταν οι ντομάτες έχουν μαγειρευτεί.

Κία

Οι σπόροι Κία είναι πλούσιοι σε ω3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην αποφυγή των φλεγμονών των αρτηριών. Επίσης, περιέχουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο (που είναι καλός για την τεστοστερόνη). Όλα αυτά ενισχύουν τη φυσική αντοχή και την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

 

iefimerida.gr

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X