Running-Magazine-Logo

Βοηθάει ο χυμός παντζαριού στην βελτίωση της αντοχής;

patzaria

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Επαγγελματίες αθλητές έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι ο χυμός από τα παντζάρια κάνει την διαφορά. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτόν σαν “νόμιμο ντοπάρισμα”. Ο Παραολυμπιονίκης David Weir αποδίδει τα 4 χρυσά μετάλλια που κέρδισε στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012, στην πρόσληψη χυμού από παντζάρια.

Αλλά και η επιστήμη υποστηρίζει το ίδιο.

Ερευνητές από το Παν/μιο του Exeter, βρήκαν ότι τα νιτρικά άλατα που περιέχουν, και μέσω του οργανισμού μετατρέπονται σε νιτρικά οξείδια, τα οποία διευρύνουν τα αγγεία σου στο αίμα και μειώνουν την ανάγκη που έχουν οι μυς σου σε οξυγόνο. Αυτό, όχι μόνο μειώνει την αρτηριακή πίεση αλλά αυξάνει και την αντοχή σημαντικά, σε σημείο που σου επιτρέπει να συνεχίσεις την άσκηση μέχρι και 16% περισσότερο, απ ότι θα έκανες χωρίς αυτά.

 

 

 

 

 

Πηγή: mensfitness.com

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X