Running-Magazine-Logo

Όταν νιώσεις πως ήρθε το τέλος .. βρες κίνητρα για τρέξιμο

running motivation

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σου συμβεί. Ξεκινάς δυνατά, είσαι ενθουσιασμένος και τρέχεις σχεδόν μέρα παρά μέρα. Σταδιακά όμως η διάθεση σου εξασθενεί. Χάνεις μια προπόνηση, χάνεις 2 συνεχόμενες προπονήσεις αργότερα και χωρίς να το καταλάβεις έχεις κρεμάσει τα παπούτσια σου. Δες τι μπορείς να κάνεις, να βρεις τα σωστά κίνητρα, να ξεπεράσεις τις δικαιολογίες, για να μπορέσεις να επιστρέψεις ξανά στους δρόμους, πιο δυνατός από ποτέ.

 

Νιώθεις ότι χάνεις την ανάσα σου

Αν δεν μπορείς να μιλήσεις με ολόκληρες προτάσεις, τότε τρέχεις πολύ γρήγορα. Τρέξε ένα λεπτό και μετά περπάτησε ένα λεπτό. Συνέχισε να το κάνεις για τα επόμενα 10 λεπτά. Άλλαξε τον ρυθμό σου σε αναλογία 2:1 σε τρέξιμο/περπάτημα για τα επόμενα 10 λεπτά. Κάνε ότι μπορείς για να μπορέσεις να τρέξεις για τα τελευταία 10 λεπτά

 

Νιώθεις να θες να σταματήσεις

Αν ξεκινήσεις να τρέχεις πολύ γρήγορα, μπορεί να οδηγηθείς σε ξαφνική αύξηση γαλακτικού οξέος το οποίο σε κάνει να νιώθεις υποτονικός και κουρασμένος. Μείωσε σταδιακά τον ρυθμό σου θυμήσου πως κανένας ρυθμός δεν είναι αργός ρυθμός.

Διάβασε Επίσης : 7 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις εθιστεί στο τρέξιμο

Νιώθεις ότι δεν έχεις χρόνο

Μπορείς να τρέξεις στον διάδρομο ενώ μαγειρεύεις ένα φαγητό ή να ενώ περιμένεις το πλυντήριο να τελειώσει ή να τρέχεις γύρω από την παιδική χαρά την ώρα που παίζουν τα παιδιά, ή ακόμα να τρέχεις μαζί με τον σκύλο την ώρα που τον βγάζεις βόλτα.

 

Νιώθεις πως βαριέσαι

Βάλε ένα στόχο για κάθε προπόνηση σου. Τρέξε για να πιεις ένα καφέ. Επιτάχυνε για λίγα μέτρα κάθε φορά που κάνεις μια στροφή στο γήπεδο, ή όταν τρέχεις σε μονοπάτια ή στο δρόμο, προσπάθησε να τρέχεις πιο γρήγορα το κάθε χιλιόμετρο. Τρέξε την συνηθισμένη σου διαδρομή ανάποδα, τρέξε από διαφορετικούς δρόμους και μονοπάτια κάθε φορά ή το καλύτερο, τρέξε μαζί με ένα φίλο σου.

 

Νιώθεις απογοητευμένος

Μια ημέρα της εβδομάδας που εσύ θα καθορίσεις, κάνε καλό ζέσταμα και τρέξε 4 γύρους στο γήπεδο και χρονομέτρησε τον εαυτό σου. Θέσε ένα στόχο…προσπάθησε να κερδίσεις το χρόνο που έκανες την προηγούμενη εβδομάδα. Τις υπόλοιπες μέρες που προπονείσαι, μείωσε την ταχύτητα και τον ρυθμό που τρέχεις και αύξησε την χιλιομετρική απόσταση που τρέχεις, μισό με ένα χιλιόμετρο κάθε φορά. Βλέποντας τα χιλιόμετρα που τρέχεις να αυξάνουν και τους χρόνους σου να μειώνονται είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ρυθμίζεις και να εκτιμάς την πρόοδο που κάνεις καθώς περνάνε οι εβδομάδες

 

Jeff Galloway

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X