Running-Magazine-Logo

5ος Δρόμος Κάσσιου Δία – 10 Μαΐου | Κέρκυρα

kassios dias

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιώπης διοργανώνει την Κυριακή 10 Μαΐου τον 5ο Ημιμαραθώνιο αγώνα (21 χλμ) ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ» στην Κασσιώπη 32χ.λ.μ. Β.Α. απο την πόλη της Κέρκυρας.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 5 χ.λ.μ., καθώς και 1200 μ. για παιδιά ηλικίας 10-16 ετών.
Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας ακολουθεί μια απαιτητική διαδρομή 1000μ. περίπου, θετικής υψομετρικής διαφοράς που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, παλιούς δασικούς δρόμους και ελάχιστη άσφαλτο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι ένα μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Η πυκνή βλάστηση οι πανέμορφες παραλίες και οι τρεις μικρές λίμνες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα μέρη που διατηρούν στο ακέραιο τη φυσική τους ομορφιά.
Η αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο δημοτικό σχολείο της Κασσιώπης και η διαδρομή πέραν της περιοχής του Ερημίτη, αναδεικνύει όλες τις παραδοσιακές γειτονιές και οικισμούς της περιοχής, (Μούτρουβα, Κατσαφαλάτα, Κρέμμυθα, Τριτσί, Αγνίτσινη, Αγ. Στέφανο, Βότανα) μέσα από κρυφά μονοπάτια, που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μαστιζόταν το Ιόνιο από πειρατές, όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα του νησιού σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από τη θάλασσα. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο ιστορικό κάστρο της Κασσιωπης, ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της πόλης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
  • Η εκκίνηση θα γίνει στις 9 το πρωί στο δημοτικό σχολείο της Κασσιώπης  και το χρονικό όριο τερματισμού ορίζεται στις 4.30 ώρες.
  • Θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο σημείο χρονικού αποκλεισμού στο 12ο χλμ. στη θέση Αγ. Στέφανος το οποίο θα είναι στις 2.30 ώρες. Αυτό το σημείο ορίστηκε για την ασφάλεια των αθλητών αλλά και για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από το σημείο που προαναφέραμε στον παραπάνω χρόνο, θεωρούνται άκυροι και συνεχίζουν τον αγώνα με δική τους ευθύνη.
  • Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σημεία ελέγχου.
  • Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν τον αριθμό συμμετοχής τους σε εμφανή σημείο, ώστε να καταγραφεί από τους κριτές  γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα ακυρωθούν.
  • Επειδή ο αγώνας κινείται σε ευαίσθητο περιβάλλον (υγροβιότοπος Ερημίτη ) θα πρέπει οι αθλητές να το σεβαστούν και να προσπαθήσουν να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας αλλά και κατά μήκος της  διαδρομής θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων ώστε όλοι οι αθλητές να ρίχνουν εκεί πλαστικά μπουκάλια και ότι άλλη συσκευασία στερεάς η υγρής μορφής καταναλώνουν. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει από τον αγώνα τον οποιοδήποτε επιβαρύνει το περιβάλλον.
  • Επίσης οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγή μέρους της διαδρομής μέχρι και την ημέρα του αγώνα, αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών.
  • Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ορίζεται στα 15 ευρώ που θα εισπράττεται με την παραλαβή του αριθμού και περιλαμβάνει αριθμό συμμετοχής, τεχνικό μπλουζάκι, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, πλήρης τροφοδοσία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αναμνηστικό μετάλλιο pasta party τη προηγούμενη ημέρα και πακέτο ελαφρύ φαγητού μετά τον τερματισμό.
  • Οι αριθμοί  συμμετοχής θα δοθούν το Σάββατο 9 Μαΐου 7-9 το απόγευμα και το πρωί της Κυριακής 10 Μάιου από τις 7.30 έως τις 8.30 στο δημοτικό σχολείο της Κασσιώπης όπου θα γίνει και η εκκίνηση του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ :
Οι Αγώνες καλύπτονται με Ιατρική κάλυψη , Ασθενοφόρο, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό  θα βρίσκονται στο χώρο των Αγώνων.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη  για ότι συμβεί , κατά την διάρκεια του Αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ   και οφείλεται σε έλλειψη  Προληπτικού Ιατρικού ελέγχου.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-τρια αφού όλοι οι συμμετέχοντες-σες  αγωνίζονται ΜΕ  ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ :
Οι 3 πρώτοι-ες  Νικητές-τριες Γενικής Ανδρών – Γυναικών

ΑΝΔΡΩΝ
18-39
40-55
56 ΚΑΙ ΑΝΩ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18-39
40 ΚΑΙ ΑΝΩ

 

Περισσότερες πληροφορίες και χάρτης/υψομετρικά της διαδρομής στην ιστοσελίδα μας: http://www.kassiosdias.gr

Εγγραφές στο link: http://reg.kassiosdias.gr

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X