Running-Magazine-Logo

5ος Βουρεξάκειος Δρόμος 2015 – 1 Μαρτίου | Κρήτη

iera moni savathianon

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρογδιάς,ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και η Ιερά Μονή Σαββαθιανών διοργανώνουμε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 τον 5ο Βουρεξάκειο δρόμο τρέξιμο , ποδηλατοβόλτας και πεζοπορίας. O Αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ :

Ώρα 10:00 Ποδηλατοβόλτα 45 χλμ.στην διαδρομή Εκκίνηση απο Κολυμβητήριο Ηρακλείου- Αμουδάρα-Λινοπεράματα-Ρογδιά- Ι. Μονή Σαββαθιανών-επιστροφή.
Ώρα: 10:30 δρόμος 7χλμ στην διαδρομή Πλατεία Ρογδιάς-ι.Μονή Αγκαράθου.
Ώρα : 11:15 δρόμος 1.000 μέτρων για αγόρια-κορίτσια Δημοτικών σχολείων στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής των 7χλμ.
Ώρα : 11:30 δρόμος 1.000 μέτρων για αγόρια-κορίτσια Γυμνασίων στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής των 7χλμ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Στον αγώνα 7 χλμ. 1ος 1η γενικής- 16-19, 20-39, 40-49 & 50 και άνω για άνδρες-γυναίκες

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : Ελεύθερη για όλο τον κόσμο δωρεάν

ΕΠΑΘΛΑ :Στόν πρώτο και στην πρώτη νικητή-τρια στα 7χλμ θα δοθεί κύπελλο -μετάλλιο Στους πρώτους όλων των κατηγοριών θα δοθεί θα κύπελλο-μετάλλιο στους 2ους 2ες ,3ους 3ες ανά κατηγορία θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους του ποδηλάτες μετάλλιο και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μπλουζάκι .

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 12:15 : στους νικητές θα γίνουν στην Ιερά Μονή Σαββαθιανών.

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΠΟΥΦΕ ΩΡΑ 12:30: Θα γίνει παράθεση μπουφέ με διάφορα εδέσματα για τους συμμετέχοντες και όλους τους παρευρισκόμενους απο τους διοργανωτές και την Ιερά Μονή στον προαύλιο χώρο της Μονής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται την ημέρα του αγώνα και από ώρα 09:00 στην πλατεία της Ρογδιάς για το τρέξιμο και την πεζοπορία ,ενώ για την ποδηλατοβόλτα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο Καμπαξή Σπυρίδων Σ.Μ.Κ. 6955322700 και για πληροφορίες που αφορούν την διοργάνωση την κα Παπαδάκη Κούλα 6959777816 Πολιτιστικός Σύλλογος Ρογδιάς.

 

Λίγα Λόγια για την Ιερά Μονή Σαββαθιανών

Η Ιερά Μονή Σαββαθιανών είναι γυναικείο μοναστήρι στο νομό Ηρακλείου . Η θέση του είναι στα 440 μέτρα υψόμετρο, βορειοδυτικά του χωριού Ροδιά, σε κοιλάδα. Υπάγεται στη Ροδιά από τότε που η τελευταία αποτελούσε κοινότητα. Σήμερα ανήκει στο Δήμο Γαζίου και το 2001 απογράφηκαν 21 άτομα

Είναι άγνωστο το πότε ιδρύθηκε το μοναστήρι. Η μονή αναφέρεται από τον Cornelius[2]μαζί με άλλα μοναστήρια στην Κρήτη με το όνομα Monasterium S. Sabbe Abbatis de Savatiani. Άλλοι ερευνητές (Νουχάκης) αναφέρουν ότι η ίδρυσή της έγινε από Ενετούς και ιδρυτής ήταν ο πρώτος ηγούμενος, Ναθαναήλ. Επρόκειτο για τον μόνο επιζήσαντα από τους μοναχούς άλλου μοναστηριού του Αγίου Σάββα, έπειτα από φονική επιδρομή πειρατών. Μάλιστα οι κουρσάροι κατέστρεψαν εκείνη τη μονή και μετά ο Ναθαναήλ οικοδόμησε μονύδριο σε όρος με την ονομασία Βασιλικό, στη μνήμη του Αγίου Αντωνίου, που επονομάστηκε Σαββαθιανά[3].

Στη θύρα του μοναστηριού βρίσκεται επιγραφή, που αναφέρει τη χρονολογία 1635. Στο χώρο του μοναστηριού βρίσκονται και οι τάφοι του αγωνιστή της Κρητικής Επανάστασης, Ηρακλή Κοκκινίδη, του Ν. Κοκκινίδη και του ιεροδιάκονου Ευμενίου, που σκοτώθηκε κατά την Επανάσταση του 1866.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X