2)Μαρούλι iceberg (περιεκτικότητα σε νερό: 95,6%)
Τo μαρούλι iceberg που έχει κλέψει τα τελευταία χρόνια τις καρδιές και των Ελλήνων παραγωγών και μάλιστα πρόκειται για μια καλλιέργεια που εξάγεται και στο εξωτερικό, είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή. Οι εμπειρογνώμονες το συστήνουν συχνά για όποιον αποφεύγει τα σκούρα λαχανικά όπως το σπανάκι ή το κλασικό μαρούλι που είναι γεγονός ότι περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών όπως το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη Κ.
Είναι διαφορετική περίπτωση, ωστόσο, η ενυδάτωση. Το τραγανό μαρούλι iceberg έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό από οποιοδήποτε άλλο είδους μαρουλιού.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάντουιτς ή ως βάση για μια υγιεινή σαλάτα κοτόπουλο. Ακόμα καλύτερα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ρολό για τάκος και χάμπουργκερ ή σε ψωμάκια χάμπουργκερ.