Running-Magazine-Logo

Μαραθώνιος Ολυμπίας – 29 Μαρτίου | Αμαλιάδα – Ολυμπία

marathonios olympias

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

1ος Διεθνής Μαραθώνιος Ολυμπίας 2015 στις 29 Μαρτίου

2 , 5 , 12χλμ , Ημιμαραθώνιος και Μαραθώνιος θα αποτελέσουν τους αγώνες που θα λάβουν μέρος σε έναν ξεχωριστό αγώνα Δρόμου

Διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που έχει γίνει στην περιοχή μας με την συμμετοχή μαραθωνοδρόμων από όλο τον κόσμο. Ξεκινάει αγώνας στις 29 Μαρτίου στην Ηλεία με αφετηρία την Ήλιδα και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία.

Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας,διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και θα προσελκύσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Επιθυμεί να αναδείξει τις αρχές του Ολυμπισμού και τα ιδεώδη του Μαραθωνίου, προσφέροντας στους δρομείς όλου του κόσμου τη δυνατότητα να τρέξουν στη διαδρομή από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, την οποία ακολουθούσαν οι αθλητές πριν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σκεπτικό της διοργάνωσης ήταν ότι ο Μαραθώνιος, το αγώνισμα που συνδέει τη σύγχρονη εποχή με την ιστορία, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο μεγαλείο και τη δύναμη της θέλησης, συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα στον τόπο που γεννήθηκε, εκεί που θεμελιώθηκαν οι αξίες που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της Ηλείας, να συμμετάσχουν τόσο τρέχοντας όσο και υποστηρίζοντας εθελοντικά στους διάφορους τομείς της διοργάνωσης. Έτσι το αγωνιστικό πρόγραμμα, που ξεκινά το Σάββατο 28 Μαρτίου με την τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδα, περιλαμβάνει έναν Αγώνα δρόμου 12 χλμ. και ποδηλατοπορεία στην ίδια διαδρομή και συνεχίζεται την Κυριακή 29 Μαρτίου με 5 αγώνες.

Τον Μαραθώνιο με εκκίνηση από την Ήλιδα (Αμαλιάδα) και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, τον Ημιμαραθώνιο με αφετηρία τον Πύργο και τερματισμό επίσης στην Αρχαία Ολυμπία και τρεις μικρότερους αγώνες για όλους, έναν σε κάθε πόλη αποστάσεων 2 χλμ. σε Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία και 5 χλμ. στον Πύργο. Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Χαρίλαο Βασιλάκο, τον πρώτο δρομέα στην ιστορία που τερμάτισε σε μαραθώνιο δρόμο και ήταν 2ος στου πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μετάλλιο του Βασιλάκου, φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η περίοδος των εγγραφών όπου εκεί θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή και τους αγώνες του προγράμματος, ενώ επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν και από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X