Running-Magazine-Logo

7ος Γρηγοριανός Αγώνας Δρόμου 2015 – 31 Μαίου 2015 | Καβάλα

nea karvali agonas dromou

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο 7ος Γρηγοριανός Αγώνα Δρόμου είναι γεγονός  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του καπνίσματος.

Τι έγινε το 2014 στο Γρηγοριανό Αγώνα Δρόμου

Με την συμμετοχή 120 ανδρών και 15 γυναικών κάθε ηλικίας (από 10 ως και 65 χρονών) πραγματοποιήθηκε ο 6ος Γρηγοριανός αγώνας δρόμου το 2014, ο οποίος διοργανώθηκε από το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Οι αθλητές κλήθηκαν να διανύσουν μια απόσταση 11 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από την Νέα Καρβάλη (συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου) και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από τα θέματα της εξάρτησης στις ναρκωτικές ουσίες.

Για την ιστορία, οι νικητές του αγώνα ήταν οι εξής:

griugorianos agonas

 

Λίγα λόγια για τη Νέα Καρβάλη

H Νέα Καρβάλη είναι κωμόπολη του Νομού Καβάλας. Κατοικείται σύμφωνα με την απογραφή του 2011 από 2.177 κατοίκους. Ανήκει στο δήμο Καβάλας από το 1997.

Αποτελεί συνέχεια της παλαιάς Καππαδοκικής Καρβάλης (Γκέλβερι-σήμερα Γκιουζελιούρτ/Güzelyurt, νομός Ακσαράυ) και σέρνει πίσω της μακραίωνη ιστορία. Η λαμπρή της πορεία σημαδεύτηκε καθοριστικά από την παρουσία του Αγίου τέκνου της, Γρηγορίου του Θεολόγου, ενός από τους μεγαλύτερους Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Η επέτειος μνήμη του Μεγάλου Πατρός και Ιεράρχου της Εκκλησίας, Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, αποτελεί κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό γεγονός για τους χριστιανούς της Πόλεώς της Καβάλας  αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ευλαβικοί προσκυνητές έρχονται από κάθε μέρος της πατρίδας μας στον δικό τους Άγιο, αντιμετωπίζοντας πολλές φορές δύσκολες καιρικές συνθήκες και διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, στο ιερό Προσκύνημα της Νέας Καρβάλης, όπου  φυλάσσονται ως ανεκτίμητος θησαυρός τα λείψανα του Αγίου Γρηγορίου, τα οποία μετέφεραν με ευλάβεια οι μαρτυρικά ξεριζωμένοι πρόγονοί μας από το Γκέλβερι της Μικράς Ασίας.

Η Ν. Καρβάλη βρίσκετε 12 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη της Καβάλας.Βασικά αξιοθέατα του χωριού αποτελούν: ο Ιερός Ναός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο παραδοσιακός οικισμός Ακόντισμα και η όμορφη παραλία κατά μήκος του χωριού.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X