Running-Magazine-Logo

Πέθανε ο Ρόυ Τάρπλει

pethane roi tarplei

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

RIP Roy!

Έζησε έντονα, γρήγορα, έφυγε νωρίς. Ο Ρόι Τάρπλεϊ δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Σε ηλικία 50 ετών, ανακοινώθηκε στις 03.00 από Μέσα ενημέρωσης του Ντάλας πως ο παλιός παίκτης των Μάβερικς, του Άρη, του Ολυμπιακού, του Ηρακλή, του Εσπέρου κι ίσως ο  καλύτερος ψηλός που έπαιξε ποτέ στην Ευρώπη, έφυγε από τη ζωή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ως αιτία θανάτου σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της πόλης Άρλιγκτον του Τέξας.  Οι Ντάλας Μάβερικς ανακοίνωσαν πρώτοι τον θάνατο ενός παίκτη που ανέδειξαν στο ΝΒΑ και τελικά έδιωξαν από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ενώ ο Μαρκ Κούμπαν έστειλε το πρώτο επίσημο tweet: “τα συλληπτήρια στην οικογένεια του Ρόι Τάρπλεϊ.  Οι φίλοι των Μαβς σε όλο τον κόσμο θα σε θυμούνται με αγάπη”.

Η ιστορία του είναι γνωστή σε όλους καθώς έμεινε αρκετές χρονιές στην Ελλάδα, πότε σαρώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο πότε παλεύοντας να ξαναφτιάξει το όνομά του και πότε απλά για να επιβιώσει.

Χρεοκοπημένος παρά τα τεράστια ποσά που κέρδισε στην καριέρα του σε ΝΒΑ κι Ευρώπη, λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της εποχής του. Ένας από τους παίκτες που αν κατάφερνε να νικήσει τους δαίμονές του, θα είχε αλλάξει πολλά στον τρόπο που παίζεται η θέση του πάουερ φόργουορντ. Ήταν όμως τόσο το ταλέντο του που με ουσιαστικά έξι χρονιές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, κέρδισε μία θέση στο πάνθεον των ηρώων του μπάσκετ. Πρόλαβε να κατακτήσει τον καλύτερου έκτου παίκτη το 1986, ενώ στην Ελλάδα με Άρη και Ολυμπιακό πήρε τους μοναδικούς του τίτλους.

Όπως έφυγε νωρίς από το ΝΒΑ, από την Ευρώπη, από το μπάσκετ, το ίδιο γρήγορα έφυγε και από την ζωή μόλις 50 ετών. Δυστυχώς για τον Ρόι όλα έγιναν νωρίς. Το πάρτι που, ο ίδιος έλεγε πως τον παρέσυρε στα πρώτα του χρόνια στο ΝΒΑ καταστρέφοντάς του την καριέρα, τελείωσε πρόωρα. Ακόμα κι έτσι, για όσα λίγα καταφέραμε να δούμε από το αστείρευτο ταλέντο του τον ευχαριστούμε. Μακάρι εκεί που πάει το πάρτι να μην τελειώνει ποτέ.

Πηγή: Contra.gr

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X