Running-Magazine-Logo

Τρέξιμο και Βάρη μαζί για μέγιστη απώλεια Βάρους

gimnastirio varh

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Αν είχες την επιλογή, να πας για τρέξιμο ή να και κάνεις ασκήσεις με βάρη, μάλλον θα διάλεγες το πρώτο. Νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι αν τρέχεις τουλάχιστον περιστασιακά για να διατηρείς το βάρος σου, σίγουρα θα επωφεληθείς αν συνδυάσεις το τρέξιμο σου με ασκήσεις με βάρη

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην Obesity, αποκαλύπτει ότι υγιείς άντρες που έκαναν για 20 λεπτά την ημέρα ασκήσεις με βάρη, πήραν λιγότερο κοιλιακό λίπος σε μια περίοδο 12 ετών σε σχέση με άλλους που έκαναν μέτρια έως έντονη αεροβική άσκηση, όπως το τρέξιμο, στην ίδια χρονική περίοδο. Παρόλα αυτά, η αεροβική δραστηριότητα προκάλεσε περισσότερο χάσιμο βάρους απ ότι οι ασκήσεις με βάρη. Αυτοί που συνδύασαν το τρέξιμο και τις ασκήσεις με βάρη έχασαν το περισσότερο βάρος.

Οι ερευνητές μελέτησαν την φυσική δραστηριότητα, το σωματικό βάρος και την περιφέρεια μέσης 10.500 υγιών ανδρών 40 ετών και άνω οι οποίοι έλαβαν μέρος στην έρευνα Health Professionals Follow-up (HPFS) από το 1996 μέχρι το 2008.

Υπάρχουν όμως και ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Δες τις 10 καλύτερες από αυτές.

Η ομάδα των ερευνητών επεσήμανε ότι, επειδή καθώς γερνάς, χάνεις σκελετικό μυικό ιστό και το σωματικό σου βάρος μπορεί να είναι παραπλανητικό μέτρο ένα υγιές σώμα. Για τον λόγο αυτό εξέτασαν και το μήκος της περιφέρεια της μέσης.

Η έρευνα αυτή υπογραμμίζει ότι η προπόνηση με βάρη είναι πολύ σημαντική στην μείωση του κοιλιακού λίπους, ειδικά σε ηλικίες άνω των 40”, λέει ο ερευνητής Frank Hu, σε ένα δελτίο τύπου. “Για να διατηρήσεις ένα υγιές και σωστό βάρος, και την επιθυμητή περιφέρεια μέσης, είναι σημαντικό να ενσωματώσεις την προπόνηση με βάρη στην αεροβική σου άσκηση και δραστηριότητα.

Αν είσαι υπέρβαρος, υπάρχει κίνδυνος για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη μελλοντικά. Έχοντας περισσότερο βάρος γύρω από την μέση σου, σπλαχνικό και κοιλιακό λίπος συνήθως, αυξάνεις τις πιθανότητες για τέτοιες παθήσεις.

Πηγή : Obesity

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X