Running-Magazine-Logo

Τρέξιμο στο κρύο : 8 τρόποι για να προστατευτείς

treksimo sto krio

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Όταν η θερμοκρασία πέφτει, το τρέξιμο στον μαραθώνιο ή έξω στον δρόμο απαιτεί νέες στρατηγικές.

Το 2013 την ημέρα των ευχαριστιών στο Σακραμέντο, ο επίσημος μαραθώνιος της Καλιφόρνιας υποδέχτηκε 7.368 δρομείς παρατεταγμένους στην έναρξη, με θερμοκρασίες που θύμιζαν την δεκαετία του ’20.

Είχε τόσο κρύο με αποτέλεσμα τα πάντα γύρω τους να έχουν παγώσει, όπως και τα νερά που δίνονταν στους δρομείς. Οι περισσότεροι τελείωσαν τη διαδρομή με τη θερμοκρασία να παραμένει υπό του μηδενός.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ : Συμβουλές για τρέξιμο στη βροχή

” Όλοι είχαν εστιάσει τη προσοχή τους στο πως θα ζεσταθούν” λέει η Christina Overbeck – Crawford, μία μαραθωνοδρόμος που περίμενε την έναρξη του αγώνα με κουκούλα και μπουφάν, ντύσιμο πιο κατάλληλο για πίστες του σκι παρά για τρέξιμο σε μαραθώνιο.

Όσον αφορά τις βασικές προφυλάξεις για τις ψυχρές συνθήκες στην προπόνηση τα πράγματα είναι πιο απλά..αλλά τι κάνουμε όταν θέλουμε να τρέξουμε σε μαραθώνιο ή απλά στον δρόμο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες;

8 τρόποι για να αντιμετωπίσεις το κρύο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

  • Δέξου ότι οι κρύες θερμοκρασίες ενδέχεται να σε κάνουν πιο αργό την απόδοση σου. Τρέξε για την προσπάθεια, όχι για τον χρόνο.

 

  • Μείνε ζεστός κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μπορείς να φορέσεις ένα κολάν ή καλσόν(για τις γυναίκες) μέσα από τη φόρμα σου. Μπορεί να νιώσεις ότι σε περιορίζει λίγο αλλά μακροπρόθεσμα στον αγώνα θα σε βοηθήσει αφού θα κρατήσει τους μύες σου πιο ζεστούς .

 

  • Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι να φορέσεις, τείνε προς  την υπερβολή… Καλύτερα  να βγάζεις και να ξεφορτώνεσαι ότι δεν σου χρειάζεται παρά να ψάχνεις να βάλεις κάτι που δεν έχεις!

 

  • Ξέρεις ότι ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες είναι να μην κάνεις τίποτα κατά την διάρκεια ενός αγώνα που να μην έχεις προπονηθεί να το κάνεις. Το ίδιο ισχύει και για το κρύο. Αν δεν έχεις συνηθίσει να τρέχεις με κρύο γιατί να ρισκάρεις να λάβεις μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα;

 

  • Πριν από έναν αγώνα, που ξέρεις ότι θα κάνει κρύο, βάλε πρώτη σου προτεραιότητα το να μένεις ζεστός. Πριν τον αγώνα πρέπει να φοράς όσο το δυνατόν πιο ζεστά ρούχα και να βρίσκεσαι σε ζεστά σημεία. Στην εκκίνηση του Μαραθώνιου του Σικάγου το 2013 η Amanda Rice και η Gina Slaby κάθονταν δίπλα σε σωλήνες που έβγαζαν ζεστό αέρα!

 

  • Πρόσεχε και μην ιδρώσεις πριν τον αγώνα, εκτός κι αν ο αγώνας ξεκινά άμεσα. Το να κάθεσαι με ιδρωμένα ρούχα και να περιμένεις να αρχίσει ο αγώνας, μπορεί να ματαιώσει όποια άλλη προσπάθεια έχεις κάνει να μείνεις ζεστός.

 

  • Όταν ο καιρός είναι κρύος, να περιμένεις μεγάλες ουρές στις τουαλέτες καθώς το κρύο προκαλεί διούρηση.Έλεγξε τον εξοπλισμό σου και να έχεις ένα ρούχο της τελευταίας στιγμής που φοράς για να το βγάλεις λίγο πριν την εκκίνηση.

 

  • Πάρε μαζί σου έξτρα ενεργειακά τζελάκια, που θα σου δώσουν την ενέργεια που έχασες, τρέμοντας κατά την εκκίνηση!

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X