Running-Magazine-Logo

Κάψε περισσότερο λίπος ενώ τρέχεις με 3 απλούς τρόπους

mountain running 1

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Δε θα ήταν υπέροχο αν κάθε δρομέας είχε το ιδανικό βάρος; Θα φαινόμασταν όλοι καλύτερα , θα αισθανόμασταν καλύτερα και θα τρέχαμε και πιο γρήγορα.

Με το να είσαι υγιής και στο ιδανικό σου βάρος θα σε κάνει να τρέξεις πιο γρήγορα. Σε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2007 προέκυψε ότι για κάθε 1% αύξηση του σωματικού βάρος , στοίχιζε στους συμμετέχοντες 1.4% σε ενέργεια για να πετύχουν το αποτέλεσμα τους. Σκέψου αν ήσουν λεπτότερος; Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτήν την ενέργεια στα τελευταία χιλιόμετρα για να πετύχεις το στόχο σου

Καύση λίπους #1 : Μεγάλης χρονικής διάρκειας προπονήσεις

Οι προπονήσεις σε μεγαλύτερη διάρκεια μας δίνουν τη δυνατότητα να καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες. Αν τρέχεις για περισσότερο από 90 λεπτά αυξάνεις τη δυνατότητα του σώματος σου να χρησιμοποιεί ως “καύσιμο” το λίπος.

Το μάθημα ποιο είναι ; Πραγματοποίησε μία μεγάλη διαδρομή μέσα στην εβδομάδα. Για να μην έχεις κίνδυνο για τραυματισμούς να το πραγματοποιείς μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση για 30-45 λεπτά αυξάνει την καύση λίπους μετά την άσκηση , και όχι μόνο την αυξάνει αλλά την διπλασιάζει. Μετά από 60 λεπτά; Ο παράγοντας αυξάνεται επί 5.

Καύση λίπους #2 : Ένταση

Οι ασκήσεις με ένταση αυξάνουν το καύσιμο των θερμίδων ακόμη κι αν δεν διαρκούν πολύ. Μιας και οι περισσότεροι δρομείς δίνουν λίγη ή μέτρια προσπάθεια στην άσκηση τους , δεν πετυχαίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να ρίξουν το σωματικό τους βάρος

Το κλειδί στις προπονήσεις με ένταση ( είτε αυτές είναι ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο είτε είναι διαλειμματικές ασκήσεις ) έχουν ως σκοπό να σπρώχνεις τον εαυτό σου στα ¨άκρα” και να έχεις διαστήματα αποκατάστασης ώστε να διατηρείσαι σε αυτό το επίπεδο έντασης

Καύση λίπους #3 : Συχνότητα

Πόσο συχνά τρέχεις την εβδομάδα ; Οι περισσότεροι δρομείς είναι στην κατηγορία 2-4 φορές την εβδομάδα. Αν έχεις σκοπό τη μείωση βάρους ίσως δεν είναι αρκετό! ( ειδικά για 2 φορές την εβδομάδα )

Όσο πιο συχνά τρέχεις τόσο συχνότερα ανεβάζεις τους καρδιακούς σου παλμούς και κατά συνέπεια αυξάνεις τις θερμίδες που καις μετά την άσκηση.

Ομολογουμένως αυτή η στρατηγική είναι λιγότερο σημαντική από τις άλλες 2 .

Να έχεις στο νου σου ότι ο στόχος σου είναι να έχεις το ιδανικό βάρος. Αν είσαι περισσότερο λεπτός από όσο πρέπει δε θα σε βοηθήσει στους στόχους σου.

Πήγαινε στο ιδανικό σου βάρος και κράτησε το εκεί. Θα δεις ταχύτερους χρόνους , λιγότερους τραυματισμούς και αίσθημα ικανοποίησης!

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X