Running-Magazine-Logo

9 Tips για να τρέχεις με τον σκύλο σου

run with dog2

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Μελέτες έχουν δείξει ότι το να τρέχεις με συντροφιά αυξάνει τα κίνητρά σου και μένεις προσηλωμένος στο πρόγραμμά σου.

Ωστόσο, το να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο να προπονείσαι μαζί του και να μην σε εκνευρίζει, είναι δύσκολο. Ο καλύτερος σύντροφος, που θα έχει πάντα όρεξη να σε ακολουθήσει είναι στην πραγματικότητα ένας. Είναι αυτός που χαίρεται πάντα όταν σε βλέπει και έχει άπειρη ενέργεια να δαπανήσει. Είναι ο σκύλος σου!

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι ο σκύλος σου δεν θα σου πει ποτέ να σταματήσεις, δεν πρέπει να αγνοείς τα σήματα που σου δίνει.
Ακολούθησε τις συμβουλές παρακάτω και ο καλύτερός σου φίλος θα γίνει και ο καλύτερος συνεργάτης στην προπόνηση!

1. Συμβουλέψου τον κτηνίατρο

Όπως κι εσύ πρέπει να συμβουλεύεσαι πρώτα τον γιατρό σου για το αν είναι εντάξει να προπονείσαι και σε τι ρυθμούς, το ίδιο ισχύει και για τον σκύλο σου. Απαραίτητα πρέπει να ενημερώσεις τον κτηνίατρο ότι σκοπεύεις να τρέχεις μαζί με το κατοικίδιό σου, για να δώσει έξτρα προσοχή στην καρδιά του, στους πνεύμονές του και τις αρθρώσεις του.

2. Κάνει η ράτσα του σκύλου για τρέξιμο;

Ορισμένες ράτσες είναι καλύτερες για τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Τα τεριέ, τα ριτρίβερ και οι ποιμενικοί είναι κάποιες από αυτές τις ράτσες. Σε αντίθετη περίπτωση, αν έχεις ας πούμε ένα μικρόσωμο σκυλί, το πιο πιθανό είναι να… περπατάει!

3. Να είσαι υπομονετικός και να εξελίσσεις τον σκύλο σου σταδιακά

Αν εσύ θέλεις να κάνεις προπόνηση σαν του… Ρόκι Μπαλμπόα, αυτό δεν θα είναι καλό για το σκυλάκι σου! Όπως και οι άνθρωποι, αν ένας σκύλος δεν έχει προπονηθεί ξανά, θα πρέπει αυτό να γίνει σταδιακά. Οι πατούσες του είναι ευαίσθητες και θα πρέπει σταδιακά να σκληρύνουν ώστε να μπορεί να αντέξει το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.

4. Το μυαλό σου στο έδαφος

Μέχρι να βγουν αθλητικά παπούτσια για σκύλους θα πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός με το έδαφος. Τα σκυλιά μπορεί να τραυματιστούν εύκολα στον δρόμο… φαντάσου να υπάρχει γυαλί σπασμένο κάτω. Όποτε αν δεις τον σκύλο σου να κουτσαίνει ή να καθυστερεί ασυνήθιστα, σταμάτα αμέσως την προπόνηση!

5. Ενυδάτωση

Συμβουλή σημαντική τόσο για εσένα όσο και για τον καλύτερό σου φίλο. Να είσαι βέβαιος ότι θα έχεις μαζί σου νερό και για τον σκύλο σου μετά την προπόνηση. Αν διψάσει δε, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, θα κοιτάει να πιει νερό από λακκούβες, κάτι που μπορεί να τον αρρωστήσει.

running with dog

6. Άκου τι «λέει»

Αν και δεν μπορεί να μιλήσει, ο σκύλος σου, σου δείχνει τα πάντα. Σημάδια όπως το να ασθμαίνει ή να ελαττώνει τον ρυθμό του, δείχνουν ότι χρειάζεται διάλειμμα.

7. Να καθαρίζεις πάντα

Ο σκύλος σου θα κάνει την… ανάγκη του κατά τη διάρκεια της προπόνησης! Αυτό δεν σου δίνει άλλοθι στο να μην… τα μαζέψεις!

8. Πάντα με λουρί

Το να έχεις τον σκύλο σου με λουρί κατά τη διάρκεια της προπόνησης, κρατά τόσο εσένα όσο και αυτόν στον σωστό ρυθμό. Το ιδανικό είναι ένα λουρί ενός ή δύο μέτρων, που σε κρατά στην σωστή απόσταση από τον σκύλο.

9. Να είναι πάντα καθαρές οι πατούσες του

Η σκόνη και η βρωμιά από τον δρόμο που μπαίνει ανάμεσα στα «δάχτυλα» του σκύλου, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, όπως ανεπιθύμητες μολύνσεις. Να καθαρίζεις πάντα τα πόδια του σκύλου σου μετά την προπόνηση για να μην ταλαιπωρηθεί αργότερα

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X