Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

Δες το χάρτη των πιο γρήγορων δρομέων στον πλανήτη

Όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά , πολλοί από τους μεγαλύτερους δρομείς παγκοσμίως έρχονται από την Κένυα και την Αιθιοπία και ο πιο γρήγορος sprinter στον κόσμο από τη Τζαμάικα ( Usain Bolt ).

Πως όμως κατανέμονται οι δρομείς από τις άλλες χώρες του κόσμου. Αυτοί οι χάρτες δείχνουν τον πιο γρήγορο χρόνο / χώρα αναφορικά με τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ , 1.500μ , 10χλμ και το μαραθώνιο.

Τα δεδομένα βασίζονται σε χρόνους αντρών και δεν περιέχουν χρόνους με βοήθεια ανέμων. Όλοι οι χρόνοι έχουν διαιρεθεί με τα παγκόσμια ρεκόρ και μετά μετατράπηκαν σε ποσοστά χαμηλότερα από αυτό. (πχ χρόνοι στο 80% του παγκοσμίου ρεκόρ )

Δυστυχώς , αν και υπάρχουν χιλιάδες χρόνοι τερματισμού για κάθε αγώνα , παρουσιάζονται λίγες χώρες εξαιτίας του ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τις υπόλοιπες. Έτσι εμφανίζονται με γκρι χρώμα και δε συμπεριλαμβάνονται στο χάρτη ( Η Ελλάδα “γκρίζα ζώνη” ). Αλλά παρ’όλα αυτά μπορείς να δεις τις κορυφαίες χώρες για κάθε απόσταση.

world fastest runner