11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Τρέχουμε στα Βουνά της Αθήνας – 1η στάση στο Κρυονέρι παρέα με την Pearl Izumi

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών PEARL IZUMI θα είναι ο μεγάλος χορηγός της σειράς, των τριών αγαπημένων ορεινών αγώνων που γίνονται στα βουνά της Αττικής.

Αναλυτικότερα οι ημερομηνίες και τοποθεσίες των αγώνων είναι:

1ος αγώνας, Κρυονέρι, 18 Ιανουαρίου 

2ος αγώνας, Πεντέλη, 8 Φεβρουαρίου 

3ος αγώνας, Πάρνηθα-Βαρυμπόμπη, 1 Μαρτίου 

Η σειρά απευθύνεται σε όλους τους δρομείς αγώνων βουνού ανεξαρτήτως επιπέδου αφού οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές (10-14χλμ) ενώ η τεχνική δυσκολία είναι μέτρια ώστε να μην τρομάζει τους νεοεισερχόμενους στο χώρο.

Για τους αρχάριους αθλητές θεωρούνται ιδανικοί αφού μπορούν με ασφάλεια να πάρουν γεύση αγώνων βουνού, σε μικρότερη όμως κλίμακα. Οι μέσου επιπέδου αθλητές  μπορούν να κάνουν ένα δυνατό τεστ και να συγκρίνουν τους χρόνους τους με προηγούμενες χρονιές ενώ για τους έμπειρους μπορεί να αποτελέσουν μία δυνατή προπόνηση προετοιμασίας για τους μεγάλους αγώνες-στόχους της άνοιξης.

Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει και μία δεύτερη, ακόμη μικρότερη διαδρομή με μήκος 5-7 χλμ η οποία θα απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να τρέξουν για πρώτη φορά σε ορεινό αγώνα αλλά και σε αυτούς που απλά θέλουν να περπατήσουν.

Η Trail Project έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση του Κυπέλλου φροντίζοντας για την άψογη σηματοδότηση, τη ροή του προγράμματος και την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρεία Chronosystems εγγυώντας τη γρήγορη και σωστή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στις μεγάλες διαδρομές θα υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες: Νέων Ανδρών (18-29) γεννημένοι 1996-1985, Ανδρών (30-49) γεννημένοι 1984-1965, Βετεράνων Ανδρών (50+) γεννημένοι το 1964 και νωρίτερα, Γυναικών γεννημένες το 1996 και νωρίτερα. Στις μικρές διαδρομές θα υπάρχουν δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών.

Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει απονομή στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας και μετάλιο για όλους τους συμμετέχοντες.

Οι νικητές του Κυπέλλου θα κερδίσουν δώρα των χορηγών ενώ θα υπάρχει και κλήρωση δώρων μεταξύ όσων αθλητών πάρουν κατάταξη στο Κύπελλο.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 10 ευρώ ανά αγώνα.

Στόχος της σειράς είναι να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους δρομείς να έλθουν σε επαφή με τη φύση ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να γνωρίσουν όμορφες διαδρομές πολύ κοντά στον τόπο κατοικίας τους!

Διαδρομή

pearl izumi mountain cup 2015 diadromi krioneri

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

 Ο χώρος εκκίνησης του αγώνα βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου Κρυονερίου .

Αν έρχεστε με δικό σας μέσο

Ανεβαίνετε την ΕΟ Αθηνών-Λαμίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Στη γέφυρα του Αγίου Στεφάνου στρίβετε δεξιά, συναντάτε κάθετα τη Λεωφόρο Κρυονερίου όπου στρίβετε αριστερά και μετά από 2 χλμ θα βρείτε δεξιά σας το Πολιτιστικό Κέντρο. Λίγο πιο κάτω θα βρείτε πινακίδες στάθμευσης που θα σας κατευθύνουν στο χώρο στάθμευσης.

Αν χρησιμοποιήσετε ΜΜΜ

Η αφετηρία της γραμμής λεωφορείων ΟΑΣΑ 509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ, βρίσκεται πάνω από το ΚΑΤ στην οδο Γρ. Λαμπράκη και Λ. Κηφησίας.

Κατεβαίνετε στο τέρμα της γραμμής το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα από την εκκίνηση. Ο σύνδεσμος για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια  http://www.oasa.gr/xmap.php?id=p509

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ PEARL IZUMI CUP 2015
1. ΑΠΟΔΟΧΗ. Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα, οφείλει να τους σεβαστεί, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής, των υπεύθυνων ασφαλείας καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών.

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Θα υπάρχουν 6 κατηγορίες συμμετοχών,που ισχύουν για την μεγάλη διαδρομή, Α1 (18-29), Α2 (30-39), Α3 (40-49), Α4 (50+), Γ1 (18-39) και Γ2 (40+).Στη μικρή διαδρομή θα υπάρχουν δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών.

4. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων ορίζονται οι 18/01 στο Κρυονέρι, 08/02 στην Πεντέλη και 01/03 στην Πάρνηθα-Βαρυμπόμπη. Η τελετή απονομής στους νικητές των κατηγοριών, θα γίνεται στον ίδιο χώρο αμέσως μετά τη λήξη κάθε αγώνα. Οι απονομές των νικητών του Κυπέλλου θα γίνουν μετά το τέλος του τρίτου και τελευταίου αγώνα.

5. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Το κόστος για όλες τις κατηγορίες κάθε διαδρομής ορίζεται στο ποσό των 10 ευρώ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.trailproject.gr. Στη περίπτωση που δηλώνετε μέσω της ιστοσελίδας η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί τα χρήματα στην Τράπεζα και έχει γίνει έλεγχος της πληρωμής από τους διοργανωτές. Αν κάποιος ματαιώσει τη συμμετοχή του πρέπει να το κάνει το αργότερο 10 μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα ώστε να του επιστραφεί το αντίτιμο συμμετοχής. Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

6. ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. Δεν υπάρχει όριο ως προς τον μέγιστο αριθμό αθλητών που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση. Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής ορίζεται η τελευταία Δευτέρα πριν την ημερομηνία τέλεσης του κάθε αγώνα. Προσοχή: Μετά από την ημερομηνία αυτή δεν είναι δυνατή η εγγραφή στον αγώνα.

7. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Η διαδρομή του κάθε αγώνα ακολουθεί μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους και ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (μπογιά σε βράχους), το φυσικό τους ανάγλυφο και ταινία έργου ανά τακτά διαστήματα. Αναλυτικές λεπτομέρειες για κάθε διαδρομή θα ανακοινώνονται έγκαιρα στην ιστοσελίδα του αγώνα.

8. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ. Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Κυπέλλου έχει αναλάβει η εταιρεία Chronosystems.

9. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

10. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. Κάθε αθλητής ο οποίος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος εφόσον του ζητηθεί να τραβηχτεί στην άκρη ώστε η προσπέραση του, να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

11. ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών σε μέρος της διαδρομής από φίλους, συγγενείς και οικόσιτα ζώα. Όποιος αθλητής επιθυμεί να τρέξει με συνοδεία ζώου συντροφιάς πρέπει να το έχει δεμένο, να ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή και η προσπέρασή του επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκατάβασής του.

12. ΒΟΗΘΕΙΑ. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.

13. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής.

14. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ. Θα υπάρχει ένας σταθμός που θα προσφέρει νερό και θα βρίσκεται στο μέσο περίπου κάθε διαδρομής. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.

15. ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ. Υπάρχουν σταθμοί ελέγχου όπου οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν από τους κριτές. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος.

16. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό.

17. ΠΟΙΝΕΣ. Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:
Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής.
Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας.
Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.
Ρίψη απορριμμάτων.
Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά.
Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.
Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ.
Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου.
Χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών.
Άρνηση για έλεγχο ντόπινγκ.

Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Εγκατάλειψη και μη ενημέρωση σε κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

18. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

19. ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Την επιτροπή του αγώνα, υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, αποτελούν οι: Διευθυντής αγώνα, Υπεύθυνος χάραξης, Υπεύθυνος ασφάλειας και ο Υπεύθυνος κριτών.

20. ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η οργάνωση επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.

21. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

22. ΕΠΑΘΛΑ. Τα έπαθλα θα ανακοινωθούν κατόπιν συνεννόησης με τους χορηγούς του αγώνα και θα μοιραστούν στους νικητές των κατηγοριών του Κυπέλλου, οι οποίοι θα προκύψουν από τα αποτελέσματα και των τριών αγώνων. Οι νικητές θα βγουν με το σύστημα πόντων το οποίο ορίζεται ως εξής: 1ος-100, 2ος-90, 3ος-82, 4ος-76, 5ος-72, 6ος-70, 7ος-69, 8ος-68 κ.ο.κ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αθλητών τα αποτελέσματα θα βγουν με βαθμούς χρόνου οι οποίοι προκύπτουν από τον τύπο:
Βαθμοί χρόνου= Χρόνος πρώτου / Χρόνο αθλητή Χ 100. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο. Μετάλλιο δίνεται σε όλους που θα τερματίσουν έγκυρα τον αγώνα.

23. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

24. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

25. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα