11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Τρέχουμε με θέα τους καταρράχτες του Νιαγάρα

Ο Niagara Falls International Marathon είναι ένα ετήσιο Event από το Buffalo , NY στους καταρράχτες του Νιαγάρα στο Οντάριο στον Καναδά. Ο πρώτος Μαραθώνιος έγινε το 1974 και ήταν γνωστός ως ¨ Skylon International Marathon” το 1974. Μετά από αυτήν την ημερομηνία και ένα δεκαετές διάλειμμα από το 1987 έως το 1996 ξεκίνησε ξανά το 1997. Το ρεκόρ αγώνων κρατάει ο Peter Pfitzinger  ο οποίος έτρεξε 2 ώρες , 17 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα το 1980 και στις γυναίκες η Καναδέζα Nicole Stevenson της οποίας ο χρόνος είναι 2 ώρες , 37 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα το 2004.

Niagra-Falls

Είναι ένας από τους λίγους Μαραθωνίους στον πλανήτη που αρχίζει από μία χώρα και τελειώνει σε μία άλλη χώρα. Κάποιοι άλλοι μαραθώνιοι διασχίζουν τα σύνορα χωρών αλλά πάντα τελειώνουν από εκεί που ξεκίνησαν όπως ο Μαραθώνιος του Μονακό και ο Unionsmarathon. O Niagara Falls International Marathon περνάει ένα έλεγχο συνόρων , ενώ στα σύνορα της Ευρώπης δεν υπάρχει έλεγχος εξαιτίας της συνθήκης Σένγκεν. Οι συμμετέχοντες στον Niagara Falls Marathon πρέπει να δείξουν διαβατήριο στην αρχή το οποίο τους δίνεται πίσω στον τερματισμό ή το κρατάει ο δρομέας κατά τη διάρκεια του αγώνα.