Running-Magazine-Logo

Τι περιέχει το GU τζελάκι; – GU Gel Analysis

gu gel review

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Τροφοδοτεί με αντοχή τους αθλητές, βγαίνει σε πολλές γεύσεις αλλά πώς ακριβώς δρουν τα συστατικά ενός Gu gel;

Μαλτοδεξτρίνη και Φρουκτόζη

Ανάλογα με την γεύση, ένα τζελάκι περιέχει 70 ως 80% μαλτοδεξτρλινη και 20 ως 30% φρουκτόζη. Όταν αυτές οι δύο ουσίες συνδυάζονται μεταξύ τους, παράγεται ένα σάκχαρο που δίνει ενέργεια άμεσα στον αθλητή και λιγότερη ποσότητα αίματος φεύγει από τους μυς και βοηθά στην διαδικασία της πέψης. Η υψηλή περιεκτικότητα της μαλτοδεξτρίνης σε υδατάνθρακες σε συνδυασμό με λίγη ζάχαρη, κάνει αυτό το «ζευγάρωμα» ιδανικό.

Αμινοξέα

Το Gu περιέχει 4 αμινοξέα που σχηματίζουν πρωτεΐνες, οι οποίες καταπολεμούν την μυϊκή κόπωση. Η ιστιδίνη δρα κατά της μεταβολικής οξέωσης, γνωστής και ως συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας οξέων στο σώμα, παράγοντας πρωτεΐνες που βοηθούν τους μυς να αντέξουν επιπλέον προπονήσεις. Τα αμινοξέα διακλαδωμένης αλυσίδας (BCAA) –λευκίνη, βαλίνη, ισολευκίνη, βοηθούν στην πρωτεϊνοσύνθεση και στην μετατροπή των πρωτεϊνών σε ενέργεια

Κιτρικό Οξύ

Όταν οι μυς είναι κουρασμένοι, ο κύκλος του κιτρικού οξέος είναι υπεύθυνος για την διάσπαση και την επεξεργασία των αμινοξέων και την μετατροπή της γλυκόζης και των λιπαρών οξέων σε ATP, ενέργεια δηλαδή, αφήνοντας ωστόσο μια σχετικά ξινή γεύση.

Αντιοξειδωτικά

Οι αντιγηραντικές βιταμίνες E και C (ασκορβικό οξύ) επιβραδύνουν την οξείδωση του σώματος. Στο Gu αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον μυϊκό ιστό από βλάβη των κυττάρων, που προκαλείται από αύξηση του οξυγόνου κατά την άσκηση.

Ηλεκτρολύτες

Όπως στα περισσότερα προϊόντα ενεργειακού καυσίμου, οι ηλεκτρολύτες είναι το κλειδί για την αναπλήρωση των αλάτων στο σώμα, λόγω υπερβολικής εφίδρωσης. Το κιτρικό κάλιο, το κιτρικό νάτριο και το θαλασσινό αλάτι που περιέχονται στο Gu, βοθούν στην αποκατάσταση των συγκεντρώσεων ηλεκτρολυτών στο αίμα, που ρυθμίζονται από τα νεφρά. Το θαλασσινό αλάτι μάλιστα ενισχύει και την γεύση του gel.

Gellan Gum

Αυτός ο πηκτικός παράγοντας αυξάνει το ιξώδες του υγρού και δημιουργεί την αίσθηση ότι το τζελάκι κολλάει στο στόμα, ενώ παράλληλα η γεύση διαρκεί περισσότερο. Όπως το αλεύρι ή το άμυλο, πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη, που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Συμβάλλει επίσης στην αδιαφάνεια του τζελ.

Σκόνη Πηκτίνης

Η σκόνη πηκτίνης αυξάνει την ξεχωριστή γεύση του τζελ. Η πηκτίνη είναι μια διαλυτή διαιτητική ίνα που επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης, συνδέοντάς την στην χοληστερόλη και στον γαστρεντερικό σωλήνα.

Καφεΐνη

Δεν περιέχουν όλα τα τζελάκια Gu καφεΐνη και τα περισσότερα πακετάκια μένουν στα 20mg σε αντίθεση με αυτά που περιέχουν πράσινο τσάι.Η νέα γεύση Carmel Macchiato περιέχει 40 mg καφεΐνης για μια επιπλέον ώθηση του μεταβολισμού.

Βότανα

Για την αποκατάσταση, το χαμομήλι και το εκχύλισμα από τζίντζερ στοχεύουν τους μυς και το στομάχι, αντίστοιχα. Το χαμομήλι, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, βοηθά στην μείωση του μυϊκού πρηξίματος ενώ το τζίντζερ καταπραΰνει το στομάχι κατά τη διάρκεια ταχείας πέψης του Gu, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X