Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

Αυτά είναι τα μελομακάρονα του Δρομέα – Επιλέγουμε τη συνταγή με ολική άλεση!

  • επτά ποτήρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • ένα ποτήρι βούτυρο σπράυ
  • ένα ποτήρι λάδι
  • ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • μισό φλυντζανάκι κονιάκ
  • ένα κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • ενάμισι ποτήρι μαύρη ζάχαρη
  • ξύσματα δυο πορτοκαλιών
  • μισό ποτήρι χαρουπόμελο
Κατασκευή:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε χλιαρά νερό όσο πάρει και ανακατεύουμε καλά ώσπου το περιεχόμενο να γίνει μια μάζα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε στρογγυλά ή μακρουλά σχήματα και τα ψήνουμε σε φούρνο με μέτρια θερμοκρασία. Όταν ψηθούν, τα λούζουμε με σιρόπι και πασπαλίζουμε κανέλα και αλεσμένα αμύγδαλα.
Πως φτιάχνουμε σιρόπι:
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα ποτήρι μέλι, μισό ποτήρι μαύρη ζάχαρα, λίγο χυμό λεμονιού και δύο ποτήρια νερό και το τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί το σιρόπι.